Ağalar bizimle eğlenir. Vatandaşı TL’ye teşvik eden iktidardan “döviz garantili” yeni proje

Ağalar bizimle eğlenir. Vatandaşı TL’ye teşvik eden iktidardan “döviz garantili” yeni proje
Türk lirasını teşvik etmek üzere önce KKM sonra da GES çıkaran, iktidar, yap işlet devret usulü yapılacak Antalya-Alanya otoyolu için hem döviz üzerinden geçiş garantisi verdi, hem de tarifeleri Avrupa İstatistik Ofisi’ne göre güncellemeyi kabul etti.

Sözcü’deki bugünkü köşesinde Antalya-Alanya yolu projesinin ayrıntılarını yazan ve “Hepimizle alay edercesine işler yapılıyor” diyen Çiğdem Toker, “Ulaştırma Bakanlığı, döviz garantili yeni bir Yap İşlet Devret (YİD) projesi üzerinde çalışıyor. Evet döviz garantili ve AB enflasyonuna endekslenecek Antalya-Alanya otoyolu” ifadelerini kullandı.

Toker, günlük araç geçiş garantisinin 45 bin olarak belirlendiği ve projeyi üstlenecek şirkete 6 ayda bir gelir ödemesinin garanti edildiğini yazdı.

20 yıllık sözleşme kapsamında, geçiş ücretlerindeki düşüşlerden kaynaklanacak farkın da devlet tarafından yani vatandaşın cebinden ödeneceğini kaydeden Toker, “Sözleşme taslağındaki 20 yıllık süreye bakılırsa, AKP iktidarı ya hiç gitmeyeceğini düşünüyor ya da giderken gelecek iktidara “hediye” (!) bırakmayı” diye yazdı.

Projenin detaylarına yazısında yer veren Çiğden Toker, “TL''yi teşvik etmek için önce KKM, sonra GES çıkar, servet transferi yap. TÜİK verilerini güvenilmez kıl. Sonra ekonomi yanarken yeni Yap İşlet Devret sözleşmeleri hazırla. Döviz üzerinden araç garantisi ver, tarifeleri de Avrupa İstatistik Ofisi''ne göre güncelle.” yorumunda bulundu.

İlgili Haberler