Meral Akşener Sakarya'da vatandaşın ''Suriyeliler ne olacak'' sorusuna böyle yanıt verdi: Gidecekler

Meral Akşener Sakarya'da vatandaşın ''Suriyeliler ne olacak'' sorusuna böyle yanıt verdi: Gidecekler
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vatandaşın "Suriyeliler ne olacak?" sorusuna "gidecekler" yanıtı verdi. İşte ayrıntılar...

HABER:  Fatih Sahinoglu - Yüksel Esmeroğlu - Erkam Kaymak - Ferdi Karadere - Akın Özdemir

Bugün şehir ve esnaf ziyaretleri kapsamında Meral Akşener Sakarya’da vatandaşla bir araya geldi. Kocaali ilçesinde konuşan Akşener:
20 Ocak 2020’den beri ki Sakarya’ya 3.gelişim. Tam 2 buçuk yıldır il-il, ilçe-ilçe, sokak-sokak arkadaşlarımla beraber geziyoruz. Çünkü çok uzun bir zamandır esnaf dükkanlarında satılan malların üretim aşamasında neler olduğunu, hangi problemler yaşandığını, o dükkanların siftah edip/etmeden kapanıp kapanmadığını, o malı üreten çiftçinin, besicinin, et ve süt üreticisinin, sanayicinin durumunun ne olup, ne olmadığını, o dükkanlarda müşteri olarak rastladığımız annelerin akşama ne pişireceğini hayıflanan annelerin, kadınların, o dükkanlarda hepimizin rastladığı atanamayan öğretmenlerin, EYT’lilerin, o 2500tl maaşın buhar olup uçtuğu, 92 puan-86puan alıp KPSS’de atanamamış ama buna karşılık 58 puan ile atanmış arkadaşların bulunduğu gören gençlerin dertlerini dinlemek üzere o esnaf dükkanlarında tek tek dolaştık.

O esnaf dükkanlarının hiçbirinin içerisinde ben bir siyasi partiyi yermedim kendi partimi de övmedim, propaganda yapmadım. Çünkü derdimiz sizin derdinizi öğrenmek ve onu kamuoyunun gündemine taşımaktır. Dinlemeyenlere, kulağını kapayanlara sizin derdinizi anlatmayı, sesinizi duyurmayı başardık. Bizim inancımıza göre muhalefet halkın avukatı olmalıdır. İktidar da görevini yapmalıdır, hizmet etmelidir. Dolayısıyla biz bu görevi yerine getirdik.

BAŞBAKAN AKŞENER SLOGANLARI

Sonra gençlerle buluşmaya başladık. Önce 1buçuk yıl ben onları dinledim kamuoyuna bir şey paylaşmadan. Daha sonra onlar dedi ki artık bizim sesimiz ol, senin üzerinden biz sesimizi büyüklerimize, siyasetçilere, bizi yönetenlere duyuralım. 7 defadır ki farklı farklı genç gruplarıyla bir araya geliyoruz, onlar konuşuyor ben dinliyorum, onlar söylüyor ben öğreniyorum.

VATANDAŞTAN GELEN SURİYELİLER NE OLACAK SORUSUNA CEVABEN AKŞENER: GİDECEKLER

İYİ Parti olarak önce muhalefet görevini bize veren milletimizin verdiği görevi yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. İktidar partileri duyabilmeleri için gerekeni yapıyor ve çözüm önerilerimizle birlikte milletimizin derdini çözmeleri için onları zorluyoruz. Çözdüler mi? Hayır. Duydular mı? Hayır. Ama biz hazırız az kaldı Allah’ın izni, sizin teveccühünüzle bütün bu dertleri çözeceğimiz günlere az kaldı.

 

İlgili Haberler