Bakan Pakdemirli: Türkiye'nin durdurulamaz bir yükselişi var

Bakan Pakdemirli: Türkiye'nin durdurulamaz bir yükselişi var
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AKP'lilere seslendiği bir konuşmasında, bütün dünyadaki analizlerin 2030 yılı sonrasında Türkiye'nin dünyadaki en büyük ekonomilerden biri haline geleceğini gösterdiğini iddia ederek, "Türkiye'nin durdurulamaz bir yükselişi var" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; AKP’nin, İzmir’in Balçova ilçesindeki bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen ‘Demokrasi Yolculuğu ve Lider Dersi'' isimli toplantısına katıldı.

Burada konuşan Pakdemirli, dünyanın pandeminin etkisi altında olduğunu belirterek yeni normallere alışmak gerektiğini söyledi.

Tarımın da salgından etkilenen alanlardan biri olduğuna değinen Bakan Pakdemirli, "Önümüzdeki yıl maskelerden kurtulmayı planlıyoruz. Pandeminin kısa ve uzun vadeli etkileri var. Son 150 yılın en sıcak yazlarını yaşamaya başladık. Ülkemiz de bir iklim değişikliği ile karşı karşıya. Ekonomi ve doğal afetler bu sorunlara sebebiyet veriyor. Yeni normallere alışıyor olmalıyız. Bugün farklı bir dünyadayız. Sınırlar ortadan kalkıyor. Milletlerin algısı değişiyor. Daha üretici, eşitlikçi, paylaşımcı bir dünya oluşmaya başladı. Türkiye''nin konumunu düşündüğümüzde AKP devreye giriyor. Bu oluşum karşı devrimdir. Vesayete karşı savaş açan partilere karşı devrin partisidir" dedi.

Bütün dünyadaki analizlerin 2030 yılı sonrasında Türkiye''nin dünyadaki en büyük ekonomilerden biri haline geleceğini gösterdiğini öne süren Bekir Pakdemirli, "Türkiye''nin durdurulamaz bir yükselişi var" diye konuştu.

(DHA)

İlgili Haberler