Vehbi Koç'un Cavcav'la sohbeti

İyi Beşiktaşlı Rahmi Koç'un oğlu Ali Koç esip gürleyerek geldiği Fenerbahçe başkanlığında "ağlama dönemi"ne geçti. Bu işlerin sağlam temellerle kurulmuş holding yönetmeye benzemediğini çabuk anladı. Futbolda idarecilik, bambaşkadır. Hele Türkiye'de. Dikkat edin yönetici demiyorum; "idare etmekten bahsediyorum". Sadece Sarı-Lacivertlilerde mi bu durum var? Al birini vur ötekine.

Kulüpçülükte sözünün arkasında duran iki kişi vardı. Biri -İlhan Cavcav- rahmetli oldu. Diğeri Sivas'ın başkanı Mecnun Otyakmaz. Başkasını hatırlıyor musunuz? Örneğin "Belçika'da 4.5 milyar dolarlık enerji yatırımım var" diyen Ünal Aysal'ın mirası ortada. Buna Dursun Özbek'inkileri ilave edebilirsiniz.

Kâbuslar

Merhum Vehbi Koç'la en az altı defa biraraya geldik. İkisi benim yüzümdendi. Fırça atmak için üşenmeyip gazeteye çıkarma yapmıştı. Her ikisinde de konu Migros'tu. Attığım manşetlerden biri -Bu soyguna kim dur diyecek?- şeklindeydi. Sebze-meyvedeki anormal fiyatları haber yapmıştım. Baz aldığım Merter'deki şubeleriydi. Sonunda ilginç bir şey oldu ve öldürecek gibi bakan yüzü yumuşadı. 48 saat sonra Migros'ta indirim günleri başladı.

Vehbi Bey'in elisıkılığı ünlüydü. Kendisine sorduğumda "Benimki tutumluluk" cevabını almıştım.

Gelelim günümüze. Üstüne titrediği Migros'u çocukları ve torunları sattılar. Ancak hiç hesap edemediği futbol fanatizmi oldu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç kulübe verdiği Dolar ve Avroların miktarını artırdıkça, Vehbi Koç'un kabrinde ne hale geldiğini tahmin zor değil. Tutumlu Vehbi Bey'in "bonkör torunu" bakalım olayı nereye kadar götürecek? Kesinlikle şundan da eminim "O boncuk gözlü" merhum, öbür tarafta sabahtan akşama kadar Ali Koç'u çekiştiriyordur. Hem de kimle biliyor musunuz; İlhan Cavcav'la. O da oğlundan muzdarip.

Bir diğer önemli noktaya değinip, konuyu noktalayalım. UEFA kriterlerine göre, artık cepten para koymak da yasak. Demek ki geriye tek yol olarak sponsorluk kalıyor. Koç Holding'in bünyesindeki tüm şirketler bu işe soyunacak. Pek yakında şortların arka tarafında da Arçelik reklamları görürseniz sürpriz olmaz!..

***

Bedellici itirafları

Yenisi kabul edilince, tüm eski bedellilerin itirafları başladı. İlk dökülenlerden biri araştırmacı İhsan Aktaş oldu. Yadırgamadım. Çünkü anketleri bile "bedelli". Askerliği bedelli olmuş çok mu?

Prof. Dr. Tanju Tosun'un itirafı da gecikmedi; "Ben de". CNNTÜRK'teki programda sadece bir katılımcının hiç askerlik yapmadığından eminim; Av. Pınar Hacıbektaşoğlu.

Doç. Dr. Yunus Emre ve İdris Kardaş'ın bu konuya girmemeleri dikkat çekiciydi. Bakarsınız yakın bir tartışmada bunlardan da "biz de bedel ödeyip yırttık" lafları gelebilir.

Bu konuda ilk itirafın Ahmet Hakan Coşkun'dan geldiği hatırlarda. Em. Org. İlker Başbuğ'un "Askerliği ne olarak yapmıştın" şeklindeki sorusuna "Ben askerlik yapmadım" cevabını vermişti. Sonradan öğrendik ki, gerekçesi önemliydi.

Yıkılan karizma

Türkiye'nin Gündemi'nde gerçekten rahatsız olduğum diyaloglar vardı. CHP milletvekili Doç. Dr. Yunus Emre kendi kendini bitirdi. Programa Ankara'dan katıldığı için söylenenleri doğru dürüst anlayamadı. Bu yüzden İhsan Aktaş ve İdris Kardaş ikilisi onunla top gibi oynadılar. Açıkça dalga geçtiler. Hatta hakaret ettiler. Daha fazlasını yazmak istemiyorum. Emre'yi hedefe oturtup CHP'yi de yerin dibine batırdılar. Bu genç milletvekiline tavsiyem uzun süre ekranlara çıkmaması. Ya da mutlaka stüdyoda bulunması. Aktaş gibilerin sesi soluğu çıkmayan rakibi bulunca böylesi saldırılarda bulunması çok doğal

Esneme sesleri

İlk kez CNNTÜK'te moderatörlüğe soyunmuş Buket Aydın cephesinde farklılık yok. Sadece ekrana bindirilen isminde "Baykal"ı göremedik. Yine vaziyeti idare etmekte zorlandı. Biraz kilo verdiği belli oldu. Tek iyi tarafı buydu.

Programla ilgili bir başka rahatsızlığı dile getirmek istiyorum. Arada, uzun uzun "esneme sesleri" duyuldu. Kimdi bu saygısız? Doğrusu merak ettim. Bu orman kaçkınlarının ekranda ne işi var? Pınar Hacıbektaşoğlu'nun rahatsız bakışlarından kim olduğunu anladık ama, bu kadarla yetinelim...

***

VI. KONGRE

Türkiye Zekâ Vakfı ve ODTÜ Eğitim Fakültesi iş birliğiyle "VI. Zekâ ve Yetenek Kongresi" 29-30 Eylül tarihlerinde Ankara'da Kültür ve Kongre Merkezi'nde toplanıyor. Açılış konuşmalarını Emrehan Halıcı ve Prof. Dr. Özgül Yılmaz Tüzün yapacaklar.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Parayı bastırıp 21 gün askerlik yapacakların, daha sonra anılarını 21 yıl karavana yemiş gibi anlatacaklarından hiç şüpheniz olmasın. İbrahim Ormancı

Yazarın Diğer Yazıları