Velev ki takas yaptık...

Velev ki takas yaptık...
IŞİD’in elinden kurtarılan konsolosluk personeli için “operasyonla alındılar” diyerek Başbakan Davutoğlu ile ters düşen Erdoğan’ın dünkü açıklamaları da “Teröristlerle takas mı yapıldılar” sorusunu akıllara getirdi

Velev ki takas yaptık...

Musul Başkonsolosluğu görevlilerinin kurtarılmasından sonra “operasyonla alındılar” diyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan farklı bir açıklama yapan Tayyip Erdoğan’ın dünkü demeçleri de kafa karıştırdı. Türkiye’ye getirilen görevlileri dün Köşk’te ağırlayan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere New York’a hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında “Türk rehinelerin kurtarılması için takas yapıldı mı” sorusuna, “Velev ki olsa dahi böyle bir takas olmuş olsa bile ben şuna bakarım: Benim 49 vatandaşımızın karşılığı hiçbir şeyle değişmez, hamdolsun ailelerine kavuştu diye düşünürüm” cevabını verdi. Oysa Başbakan Davutoğlu, herhangi bir takasın söz konusu olmadığını söylemişti.

Kiminle siyasi pazarlık?
Erdoğan’ın “Rehinelerin alınmasında pazarlık yapıldı” iddiasıyla ilgili “Pazarlıktan neyi kast ediyorlar bunu bilemem. Eğer maddi ise böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Ama siyasi noktada diplomatik bir pazarlıktan bahsediyorlarsa siyasi bir diplomatik pazarlık söz konusudur. Bu zaten diplomasi zaferidir bu. Çok zor şartlar içerisinde sabırla bu işi sürdürdük. Ama çok açık ve net. Maddi pazarlık asla mümkün değildir, olmamıştır. Siyasi, diplomatik oldu. Bundan sonraki sürece yönelik Cidde’deki koalisyonda neden böyle bir tavır takındınız derlerse o tavırlar dünü yaşamak içindi” demesi, “Siyasi ya da diplomatik pazarlık kiminle yapıldı?” sorusunu akıllara getirdi.