Trabzon'da goller onlardan sorulur

Trabzon'da goller onlardan sorulur
Kardemir Karabük karşısında bordo mavililere galibiyeti getiren golleri atan Mehmet Ekici ile Cardozo takımın yükünü de çekiyor.

 İki yıldız ligin 22 haftalık bölümünde atılan 41 golün 21'ine adlarını yazdırdı. Karadeniz ekibi  ikilinin ligde gol attığı maçlarda hiç yenilmedi. Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 3-2 yenen Trabzonspor'da attıkları gollerle galibiyette önemli rol oynayan Mehmet Ekici ve Cardozo, ligin 22 haftalık bölümünde de bordo-mavili takımın gol yükünü çektiler. Benfica'dan kadroya dahil edilen Paraguaylı Cardozo 13, Werder Bremen'den transfer edilen Mehmet Ekici de 8 gol olmak üzere bordo-mavili takımın ligin 22. haftası sonundaki 41 golünün 21'ini kaydederek gollerin yarısını attılar. Ligde 37 puanla 6'ncı sırada bulunan Trabzonspor, 2 golcünün gol attığı maçlarda hiç yenilmedi. Bordo-mavili takım, bu iki futbolcunun gol attığı karşılaşmalarda 7 galibiyet, 5 beraberlik alarak 26 puan topladı. Cardozo ve Mehmet Ekici, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında olmak üzere resmi maçlarda toplam 25 gol kaydetti.


Cardozo ikinci sırada
Ligde 13 gol atan Cardozo, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 gol olmak üzere resmi maçlarda 16 gole ulaştı. Karabükspor maçında 1 gol atan Cardozo, geçen sezon ligi 13 golle tamamlayan Brezilyalı oyuncu Henrique'yi ligin bitimine 12 hafta kala yakaladı. Paraguaylı futbolcu, 1995-96 sezonunda 25 golle gol kralı olan ve kulüp tarihinin en golcü oyuncusu Şota'dan sonra en çok gol atan oyuncu konumunda bulunuyor. Trabzonspor'da 4'üncü frikik golüne imza atan Ekici, ise son haftalarda adeta coştu. Yıldız oyuncu  ligdeki 8 golün yanı sıra Avrupa kupasında da 1 gol olmak üzere toplamda resmi maçlarda 9 gol attı. Ekici, ligdeki 8 golünün 7'sini son 7 haftada kaydederek, takımına önemli katkı sağladı. Bordo-mavili futbolcu, resmi maçlarda 9 golünün 7'sini de ceza alanı dışından atarken bunların 4'ünü de frikikten kaydetti.

 "Bombacı" dan Ekici'ye övgü

Trabzonspor'un 219 golle en fazla gol atan oyuncusu olan ve sert frikik atışları nedeniyle "Bombacı" lakabıyla anılan eski golcüsü Hami Mandıralı, Mehmet Ekici'nin performansını övdü. Mandıralı, kendisi gibi frikik golleriyle dikkati çeken oyuncusu Mehmet Ekici'nin topa çok iyi vuruş yapan bir futbolcu olduğunu söyledi. Golcünün her iki ayağını da iyi kullandığını vurgulayan Mandıralı, "Sadece duran toplara değil, hareket halindeki toplara da çok iyi vuruyor. Trabzonspor'da benden sonraki dönemde en iyi frikik kullanan oyuncu" dedi.