Veysel Eroğlu, müdürlük için 5 çocuk şartı koydu

Veysel Eroğlu, müdürlük için 5 çocuk şartı koydu
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Erzurum'da katıldığı bir törende "Bizde her şey var her tarafı sularız nüfusu artırın. En az 5 çocuk diyeceksiniz. Bundan sonra çocuğu 5'ten aşağı olanı genel müdür yapmayacağım" dedi.

Ankara’dan çeşitli ziyaret, temel atma ve toplu açılış törenine katılmak için Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, 206 milyon lira mal olacak taşkın koruma, baraj, gölet, sulama tesisi temeli atacaklarını, 4’ünün de açılışını yapacaklarını söyledi. Daphan Ovası’nda sulama oranının çok düşük olduğuna değinen Bakan Eroğlu, “Vatandaş sulamıyor. Hatta ben gidip geldim ‘niye sulamıyorsunuz’ dedim. Diyorlar ki ‘burada artık ihtiyarlar kaldı, çalışacak adam yok’ Sizden şunu rica ediyorum, bizde her şey var, her tarafı sularız. Nüfusu artırın burada en az 5 çocuk diyeceksiniz” dedi.

“FETÖ, DEAŞ’IN ŞEHİR TİPİ ÖRGÜTÜ”

Daha sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Amerika Birleşik Devletleri’nden FETÖ/PDY’nin elebaşı Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili gereken hassasiyeti beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı ve hükümet olarak iade konusu üzerinde hassasiyetle durduklarına ifade eden Akdağ, ABD’nin talep ettiği tüm doküman ve dosyalar gönderildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bu kanlı terör örgütü DAEŞ’in bir şehir tipi örgüt gibi, farklı bir örgüt tipi. Haktan görünerek yıllarca bir terör örgütü olarak büyüyen dünyada başka bir örgüt yok. Bu kadar tehlikeli bir örgütünün elebaşının bir an önce Türkiye’ye, hukuka teslim edilmesi gerekir. Gelirken Bakan Eroğlu ile bu terör örgütüyle ilgisi olan memurlar konusunu bir kez daha görüştük. Bunları ayıklamak hususundaki yöntemler konusunda bir kez daha görüş alışverişi yaptık. Son bir aydır bu bizim Bakanlar Kurulumuzun en önemli ana konularından birisi. Olağanüstü Hal Kanunu’na göre çıkarılmış olan kanun hükmünde kararnamede gerekli hükümler var. Bütün bakanlıklarımız yoğun bir biçimde çalışıyor. Maksadımız da şudur; devletin içine sızmış olan bu çetenin unsurlarını devletten temizleyeceğiz. Tabii ki bunu yaparken masumlara dokunmama konusunda da kılı kırk yarıyoruz. Kripto ve takiyye yapmanın bu örgütün en karakteristik özelliği. Yani yıllarca kendilerini saklama özellikleri var. Başından beri böyle örgütlenmişler. Bakanlığımızda soruşturma kapsamında yaklaşık 6 bin kişi açığa alındı. Bunlar üzerinde çalışıyoruz, bu kişiler içinden kaçının devlet memurluğundan uzaklaştırılacağı önümüzdeki günlerde toplu olarak Başbakanlık tarafından ortaya konulacak.”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise bu konuda, “Hakikaten bu o kadar hain ki kendine sahte mehdilik gibi birtakım hususları katarak insanları kandırmış, aldatmış. Böyle gizli, kendine bağlı bir çete kurmuş. Dolayısıyla bu çete elebaşısının iadesi şarttır diye düşünüyoruz. Bu örgütle alakası olanların işine son verilecek. Çünkü netice itibarıyla hem devletten maaş alacaksın, hem devleti, milleti arkadan hançerleyeceksin, bu kabul edilemez bir şey. Zaten millet de bunların temizlenmesini arzu ediyor. Özellikle ilgisi olmayan insanların zarara uğramasını da arzu etmiyoruz” diye konuştu.
Bakanlar Veysel Eroğlu ile Recep Akdağ daha sonra Yakutiye Kent Meydanı’nda toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.