Vicdanlarda değil hukuken aklandılar

Vicdanlarda değil hukuken aklandılar
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şike davasının beraatla sona ermesini eleştirdi

Basınla yemekte buluşan deneyimli çalıştırıcı, “Hukuk, adamlara göre yer değiştiriyorsa burada hukuk yoktur. Bir cinayet varsa katil de vardır ölü de. Ölünün yerden kaldırılması gerekir” dedi.

Kartal’ın teknik direktörü Şenol Güneş, sanıkların beraat ettiği futbolda şike iddialarına yönelik davayla ilgili, “Hukuk adamlara göre yer değiştiriyorsa, burada hukuk yoktur” dedi. Basınla yemekte buluşan ve şike ile ilgili soruları yanıtlayan Güneş şöyle konuştu: “Hukuk adamlara göre yer değiştiriyorsa, burada hukuk yoktur. Şu an olan bu. O zaman da bir karar verildi ve doğru deniliyordu. Şimdiki karara da doğru deniliyor. Hangi kararın doğru olduğu belli değil. Hukukta belirsizlik olmaz. Bir yerde cinayet varsa, o zaman katil de vardır ölü de. Ölünün yerden kaldırılması gerekir. Kanunen aklanma olabilir ama vicdanen bunun yanıtı yok. Eğer ortada bir suç varsa, bu yargılama sportif mahkemede yapılmalı. Hukuki yargılama olmamalıydı.”

Gökhan’ın hareketi çirkin

Şenol Güneş, İzlanda maçında rakibine tekme atan futbolcusu Gökhan Töre ve takımın durumuyla ilgili olarak, “Milli Takım hepimizi mutlu etti ancak Gökhan Töre herkes gibi beni de üzdü. Kırmızı kart gördüğü pozisyon pek hoş değil. Çok çirkin bir davranış ve ders almalı. Gökhan ile konuştum, ’O pozisyonda ben de olsam kırmızı kart verirdim’dedim. Ama nedeni de var. Oyuna çok mutlu bir şekilde dahil olmadı. Futbol hatalar oyunu. Bu da hatalardan biriydi” dedi. Takımından memnun olduğunu da dile getiren Güneş, “İyi bir kadromuz var ancak takviye gerekiyor. Pedro takım oyuncusu değil, bir kaleci ve stoper arıyoruz. 21 günde 6 maçımız var. Bunlardan 4’ü lig maçı. Bu 4 maçı kayıpsız atlatırsak büyük bir ivme kazanırız” şeklinde konuştu.

Başarı yalnız Terim’in değil

Milli Takım’ı da değerlendiren Şenol hoca sözlerini, “Milli Takım’ın yapısı değişmeli. Bunu milli takımda görev almış biri olarak söylüyorum. Futbolun şartları değişti, daha endüstriyel bir şekle büründü. Oyuncuya gidip para veriyorsunuz, Milli Takım’la gidiyor bazen de sakat dönüyor. Madem kulüpler futbolculara para veriyor o zaman bu oyuncuları kullandıkları için milli takımın kulüplere para vermesi lazım. Ya da sakatlıklarında tazminat ödenmeli. Şunu da söyleyeyim; devşirme sistemine sıcak bakmıyorum. Ayrıca Milli Takım’ın başarısı sadece Fatih Terim’in değil. Bu benim de, diğer teknik adamların ve oyuncuların da başarısı. Eğer oyuncu takımında çok kötü ise Fatih Terim ne yapacak” şeklinde tamamladı.