Vida’nın yarı final sevinci olay oldu

Vida’nın yarı final sevinci olay oldu
Beşiktaş’ın Hırvat savunmacısı Vida, Rusya ile oynanan çeyrek final maçı sonrası sevinci ile gündemin üst sıralarına yerleşti. Hırvat savunmacının yarı final sevinci Rusya’da büyük tepki çekti.

Hırvat futbolcu Domagoj Vida'nın gol attığı ve Rusya'yı penaltılarda eledikleri maçın ardından yaptığı tezahürat dikkat çekti.

Takımın scoutlarından Ognjen Vukojevic ile birlikte "Yaşasın Ukrayna! Bu galibiyet Ukrayna için!" diye bağırdığı görülen Vida, galibiyeti Rusya ile sorunlar yaşayan ülkeye armağan etti. Bu durum bazı Rus gazetecileri sinirlendirirken, FIFA'dan ceza dahi talep edenler var.

Rusya'nın Ukrayna'ya bağlı olan Kırım'ı 2014 yılında ilhak etmesinden bu yana iki ülke arasında büyük bir gerginlik söz konusu.

Ruslar, Vida'nın bu hareketinin politik olduğunu ve FIFA kurallarına aykırı olduğunu savunuyorlar. Beşiktaş'a transfer olmadan önce uzun bir süre boyunca Ukrayna'nın köklü ekibi Dinamo Kiev'de forma giyen Domagoj Vida ise politik bir mesaj verme niyetinde olmadığını söyledi.

Sports.ru'ya konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vida, "Galibiyet Hırvatistan için. Politika yok. Şaka var. Dinamo Kiev'de oynadığı için Ukrayna'da arkadaşlarım var. Rus halkını seviyorum. Sadece bir şakaydı" dedi.

Vukojevic ve Vida, Dinamo Kiev'de birlikte forma giymişlerdi.