Virüsün başında korona virüs Türklere bulaşmıyor diyen Oytun Erbaş kendini bu sözlerle savundu

Virüsün başında korona virüs Türklere bulaşmıyor diyen Oytun Erbaş kendini bu sözlerle savundu
Korona virüs salgınının en başında tartışmalı isimlerinden Doç. Dr. Oytun Erbaş, CNN Türk'te yayınlanan Sorgu Sual programına konuk oldu. Daha önce Türklerin karışık genlere sahip olduğunu ve virüsten çok az etkileneceğini belirten Erbaş, programda "Türk geni demedim, Türkiye'de dedim. Ben insanlara moral ve motivasyon kazandırdım" diyerek kendini savundu.

Korona virüsün ilk başladığı zamanlarda, “Korona virüs Türklere bulaşmıyor” diyen Doç. Dr. Oytun Erbaş, sessizliğini bozdu.

Doç. Dr. Oytun Erbaş, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Sorgu Sual programına konuk oldu. Son dönemde yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Erbaş, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

"TÜRK GENİ DEMEDİM, TÜRKİYE’DE DEDİM”

Pandeminin başında "Koronavirüs Türkiye'de genlerden dolayı salgın yapmaz. Türk geni demedim, Türkiye'de dedim. Bakabilirsiniz. Medya onu öyle yansıttı" diyen Oytun Erbaş'a katıldığı Sorgu Sual programında bu sözünün hala arkasında olup olmadığı sorulduğunda "Genetik yapımız farklı, onun için ben Türkiye'de bu kadar büyük bir salgın beklemiyorum dedim" diyerek yanlış anlaşıldığını dile getirdi.

 

İlgili Haberler