Şusa kentinin işgalinin 21. yılı

Şusa kentinin işgalinin 21. yılı
Şusa kentinin işgalinin 21. yılı

Azerbaycan Milletvekili Guliyev ile Azerbaycan Parlamento Muhabirleri Derneği üyeleri, Medya-İş'i ziyaret etti.

 


Azerbaycan Milletvekili Azay Guliyev ile Azerbaycan Parlamento Muhabirleri Derneği üyeleri, Azerbaycan'ın Şusa kentinin Ermenistan tarafından işgalinin 21. yılı dolayısıyla Medya İşçileri Sendikasını (Medya-İş) ziyaret etti.

 

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Azerbaycan'ın Şusa şehrinin 21 yıldır işgal altında olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, Azerbaycan'ın kültür şehri Şusa'da birçok bestekar, şair ve yazar yetiştiğini söyledi.


Şusa'daki işgalin bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade eden Eser, "Azerbaycan'ın kültür şehri Şusa'ya tekrar Azeri vatandaşların yerleşmesini temenni etmekteyiz" dedi.

 

Azerbaycan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Şurası Başkanı Guliyev de Şusa'nın sadece Yukarı Karabağ'ın değil Azerbaycan'ın da gözbebeği olduğunu dile getirerek, Şusa'nın 21 yıl önce 8 Mayıs'ta Ermenistan tarafından işgal edildiğini hatırlattı. "Biz, 21 yıldır Şusasız yaşıyoruz. Şusa, yalnız bir kent değil yalnız bir kültür merkezi ve medeniyet beşiği değil. Şusa, bizim için siyasi bir anlam da taşıyor çünkü Dağlık Karabağ'ın en önemli şehri Şusa'da Azerbaycan Türkleri yaşamıştır. Devlet, kültür ve siyaset adamları yetişmiştir" diye konuştu.


Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Şurası'nın geçen yıl "Şusa'ya Azatlık" kampanyası başlattığına işaret eden Guliyev, bu konuda Türk kamuoyunun ve basının desteklerini beklediklerini kaydetti.