Volkan Babacan hamlesi!

Volkan Babacan hamlesi!
Boyko ile yollarını ayırmaya hazırlanan siyah-beyazlıların, Volkan Babacan’a karşılık 2-3 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra Veli Kavlak’ı teklif ettiği öğrenildi.

Beşiktaş, A Milli Takımımız ve Medipol Başakşehir’in başarılı kalecisi Volkan Babacan’ı renklerine bağlamak için kolları sıvadı. Siyah-beyazlıların, Başakşehir’le 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki deneyimli file bekçisini kadrosuna katmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in gözüne giremeyen Denys Boyko ile kısa süre içinde yollarını ayırmaya hazırlanan Kartal’ın, Volkan Babacan’a karşılık Başakşehir’e 2-3 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra Veli Kavlak’ı teklif ettiği öğrenildi. Beşiktaş’ın ismi henüz netleşmeyen bir oyuncuyu daha bedelsiz vermeyi kabul ettiği kaydedildi.

Başkan Fikret Orman’ın, Volkan Babacan’ın transfer pazarlıklarını bizzat yürüttüğü aktarıldı. Fikret Ormanile Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ arasında gerçekleşen görüşmelerin kısa süre içinde netlik kazanması bekleniyor.
2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde ortaya koyduğu performansla herkesin alkışını toplayan Volkan Babacan’a, bazı İngiliz ve Alman kulüplerinin de talip oldukları belirlendi. Premier Lig ve Bundesliga’da zirveye oynayan iki kulübün, ay-yıldızlı kalecinin peşinde oldukları ifade edildi. Medipol Başakşehir’in, menajerler aracılığıyla gelen teklifler karşısında Volkan’ın bonservis bedelini 9 milyon euro olarak belirlediği belirtildi. İngiliz ve Alman kulüplerinin, EURO 2016 finallerinin ardından transferi bitirmenin planlarını yaptıkları vurgulandı.
68 lig maçında 90 dakika oynadı

Medipol Başakşehir’in iki sezon önce Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın isteğiyle Manisaspor’dan kadrosuna kattığı Volkan Babacan kariyerinin en başarılı günlerini geçiriyor. 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında 68 lig maçının tamamında 90’ar dakika forma giyen başarılı file bekçisi, A Milli Takım kalesini de teslim aldı. Başakşehir sözkonusu iki sezonu da ligde dördüncü sırada bitirirken, Volkan Babacan kalesinde ilk yılında 30, ikinci sezonunda 36 gol gördü.