Vural: Bu, vatana ihanet belgesidir!

Vural: Bu, vatana  ihanet belgesidir!
AKP-İmralı-Kandil mutabakatı vatandaşın tepkisini çekerken muhalefet iktidarı topa tuttu. MHP’li Oktay Vural AKP iktidarının HDP ile birlikte imza attığı anlaşma için ‘Bu vatana ihanet belgesidir’ dedi.

Vatan toprağı PKK'ya peşkeş çekilecek!

MHP’li Oktay Vural, mutabakatın, AKP’nin vatanı, milleti PKK’ya peşkeş çekme anlaşması olduğunu söyledi. Vural, “Bu vatana ihanet belgesidir. PKK’nın silahla yapamadığını AKP silah bırakma kılıfıyla millete hazmettirmeye çalışıyor. AKP, Öcalan’ın çözüm modelini kabul etmiştir” dedi.

Haber: Fatih Erboz

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP ile HDP’nin PKK için yaptığı anlaşmaya tepki gösterdi. Vural, bunun silah bırakma çağrısı değil; AKP’nin cumhuriyeti, vatanı, milleti PKK’ya peşkeş çekme anlaşması olduğunu söyledi. Vural, “Bu vatana ihanet belgesidir” dedi.  Vural şöyle konuştu: “Silah bırakma değil PKK’ya teslimiyet anlaşmasıdır. Yapılan açıklamada utanmadan vatan, millet, cumhuriyet tanımlarının yeniden yapılacağı söyleniyor. Bu ihanetin belgesidir. Bunun arkasında yatan PKK’nın silahla yapamadığını AKP silah bırakma kılıfıyla millete hazmettirmeye çalışmaktadır. Kiminle imzalanmıştır? İmzayı atan Erdoğan ile Öcalan mıdır PKK’ya paralel KCK devleti oluşturmak, Öcalan’a, PKK’ya af , özerklik sözü verildiği anlaşılmaktadır. Milletin adını,kimliğini, vatan, cumhuriyet, millet kavramlarını değiştirme vardır. AKP, PKK’nın, Öcalan’ın çözüm modelini kabul etmiştir. Bu ihanetin belgesidir.”  MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay da “Maddeleri ambalajlamışlar. Her anlama çekilme ifadelerle içi sonra dolacak. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olabilmek için Türkiye’nin güneydoğu ve doğusundan vazgeçtiğini ortaya koyuyor” dedi. Toskay şunları söyledi: “Silah bırakılacağına inanmıyorum. Bir terör örgütü niye silah bıraksın. Silah bırakmanın hatta sonuna kadar silah bırakmanın mümkün olmadığı bariz bellidir. Milletin zekâsıyla alay ederek küresel güçlerin istediği şeyi AKP’yi kullanarak uyguluyorlar. Erdoğan sıkıştı ve her açıdan sabıkalıdır. Kendini korumak için Türkiye’yi feda ediyor. Genel ifadeler kullanılmış. İçine ne koyarsanız koyun zaten bu başlıkta o vardı denebilecek şeylerdir.”