Vural: İslam dünyası, Türk milletini bekliyor

Vural: İslam dünyası, Türk milletini bekliyor
MHP’li Oktay Vural, 753 kişinin hayatını kaybettiği Mina’daki facianın hac organizasyonu güvenliğinin, İslam ülkelerince birlikte ele alınmasını gösterdiğini söyledi

’İslam alemi Türk milletini bekliyor’

Vural, “İslam dünyası, İslam’ın bayraktarlığını yapmış aziz milletimizin, Türk milletinin, tekrar bu bayrağı ele almasını bekliyor” dedi.

 

Vural: İslam dünyası, Türk milletini bekliyor

Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mina’daki izdihamda 769 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, hac organizasyonunun güvenliğinin, İslam ülkelerince hep beraber ele alınması gerektiğini ifade etti. Vural, “İslam dünyasında yaşananlara dikkat ettiğimizde İslam dünyası, İslam’ın bayraktarlığını yapmış aziz milletimizin, Türk milletinin, tekrar bu bayrağı ele almasını bekliyor. Yemen’de cami bombalanıyor, hac farizasında 769 kişi öldürülüyor ve bu acıları yaşadığımız ortam, tüm İslam dünyasının İslam’ın bayraktarlığını yapmış aziz milletimizin adaleti ve barışına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Yeni bir medeniyet rüzgarına ihtiyaç var. İslam dünyası ve medeniyeti, bu acı ve facialarla anılamaz” diye konuştu. Konuşmasında terör olaylarına da değinen MHP’li Oktay Vural, şunları söyledi: “Bu acıları yaşatanlar, yaşatacak ortamı hazırlayanlar, ‘Çözüm’ deyip memleketi bu hale getirenler, ‘analar ağlamasın’ diye bize karşı çıkanlar, ‘kandan besleniyor’ diye bizi eleştirenler, bugünlere gelmemizin müsebbipleri, yeni kandırma ve aldatma peşindeler. Buna izin veremeyiz. Milli bir iktidar olsaydı, Dolmabahçe’de HDP/PKK’yla mutabakat imzalar mıydı, Oslo’da müzakere eder miydi? Türkiye’nin, bu milletin helal oyunu alıp, harama bulaştırmayan milli iktidara ihtiyacı var.”