Vurgunun hesabı sorulacak mı?..

Fiyaskoyu, beceriksizliği, gafleti ya da basit ticari hataları, iflasları- çöküşleri anlatan sıradan bir haber değil bu...

Devletin tam da bağrından, -haberleşme olduğu için- de mahreminden, en doğrusu ise sırtından vurulduğunun resmidir bu haber!..

Bu düpedüz, göz göre göre, bile bile, devletin mallarının "haraç mezat" satılmasının ve milletin emeğinin yok yere sömürülmesinin utanç verici bir duyurusudur...

Her "özelleştirme" rezaletini anlatan haberler gibi bunu da okuyalım, bir kez daha "eyvah" diye dizimize vuralım ya da en iyisi hep birlikte sömüren, yiyen-bitiren zavallılığa lanet yağdıralım;

"Maliye Bakanlığı, bankalara olan kredi borcunu ödemeyen Suudi Ojer Telekomünikasyon AŞ'nin (OTAŞ) Türk Telekom'da sahip olduğu yüzde 55 hissenin devredilmesine izin verdi. Suudiler, Türk Telekom'u, 6,5 milyar dolara 21 yıl için kiralayıp, Türk bankalarından da 4.7 milyar dolar borç alarak, ödeme yapmadan bankaların ortak olduğu özel amaçlı şirkete devretti.

Üstelik Suudiler, kurumun altyapısını da satarak, milyarlarca dolarlık kazanç elde etti... Öyle ki Suudiler, Türk Telekom'u Türk bankalarından aldıkları krediyle, kasasındaki 2 milyar dolarlık bütçe ile beraber satın aldı... 10 senede net 15 milyar dolar kâr elde ettikleri bilinen Suudiler, piyasaya sadece 2 milyar dolar ödeme yaptı.

İddialara göre Suudi telekomünikasyon şirketi (OTAŞ), son yıl, 3 buçuk milyar dolar 'zarar' göstererek ödeme yapamayacaklarını gerekçe gösterdi ve kalan milyarlarca liralık borcunu da ödemedi!.. Devrin ardından Türkiye'nin söz konusu özelleştirmeden 20 milyar dolar zarar ettiği ortaya çıktı."

Odatv'te yeralan bu vahim satırlar Türkiye'nin nasıl soyulduğunun, devletin stratejik kurumlarının nasıl yağmalandığının ve milletin mallarının nasıl tarumar edildiğinin de kahredici tablosu...

Çünkü basit değil; dile kolay, Türk Telekom üzerinden tam 20 milyar dolar zarar etmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti... Vah ki vah!..

Türk Telekom'u sözde satın alarak büyük "rant" elde eden şirketler bir yana da; aslında kim nemalandı bu özelleştirmeden, satış sırasında kimler aracı oldu, nasıl paralar döndü, kimler olası zarara göz yumdu, kurumun "bakır kabloların"a kadar nasıl yağmalandı ve kısacası "devlet" bu korkunç oyuna nasıl getirildi?..

En önemlisi de, milletin kanıyla-canıyla ortaya çıkartılan kendi "milli kaynak"larını uluslararası rant yağmacılarına peşkeş çeken kaç ülke vardır acaba?..

Söyler misiniz; kendi haberleşme kurumunu bile tüm altyapısıyla birlikte, üstelik kendi bankalarının paralarını kullandırarak başka devlete satan kaç gafil iktidar vardır bu dünyada?..

mehmet-farac-in-31-agustos-2018-cuma-yazisina-girecek-foto...-1.-ve-2.-yaziinin-arasina-oellestirme.jpg

***

Rezaletin üzerine kim gidecek?..

Peki; AKP Türk Telekom rezaletiyle ilgili vurdumduymaz davranıyor ve daha dün şeker fabrikalarında olduğu özelleştirme pervasızlığına devam ediyor da, seçim meydanlarında "hesap soracağız" diye ahkam kesen muhalefete ne demeli?..

CHP, MHP, İYİ Parti, HDP ve "emek" diye takiye yaparken emek hırsızlığı yapan Beyoğlu siyasetçileri nerede acaba?..

Söyler misiniz; varlıkları yağmalanan bir ülkede, sağcısından solcusuna kadar şu "özelleştirme" vurgununa karşı ayağa kalkacak, halkı uyaracak, "hesap sor"acak, güçlü-kararlı-atak bir muhalefet ne zaman meydana çıkacak ki?..

Türk Telekom'a yönelik iddiaların soruşturulmasını isteyen Meral Akşener, "Özelleştirme sürecinden başlayarak, gayrimenkullerin satılması, elde edilen kârının yurtdışına transferi ve bankalardan kullanılan kredileri dahil olmak üzere TBMM'de soruşturma açılmasını talep ediyorum" dese de, muhalefet nasıl bir "eylem" planı uygulayacak acaba?..

Kapıyı açık bırakınca hırsızın cirit atacağı, meydanı boş bırakınca da ihanetin kol gezeceği bir ortamda özelleştir-yağmalat siteminin rant tezgahını tarumar edecek etkili bir siyaset planını kim, ne zaman uygulamaya sokacak?..

1986 yılından itibaren AKP'nin 8 milyar dolarda kalan özelleştirme tuzağı, AKP iktidarında 62 milyar doları aşarken Telekom'dan, Et Balık'a, şeker fabrikalarından Sümerbank'a kadar miletin mallarının tüketilmesinin hesabını kim soracak?..

Salı günkü grup toplantılarında, sabun köpüğü gibi ahkam keserek sorulmaz hesap!.. Başta Türk Telekom olmak üzere son yıllarda fiyaskoyla sonuçlanan, devlete-millete yıkım getiren ve birilerini zengin eden utanç verici satış tezgahını kim dağıtacak?..

Bekliyoruz; CHP mi, MHP mi, İyi Parti mi yoksa PKK muhabbeti dışında tek duyarlılığı olmayan HDP mi?.. Bekliyoruz...

***

Reklamcılar ve zavallılar!..

Telekom'un yağmalandığı ve bakır kablolarına kadar satıldığı medyaya yansırken, şirketin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile kutlama "ilan"ları dünkü bazı gazetelerin logolarının bile üzerindeydi;

"Zaferin sesi, cesaretin coşkusu... 96 yıldır paylaştıkça çoğaldı, milyonların gururu oldu... Büyük milli birlik ve beraberliğimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun" demişti Türk Telekom...

"Paylaştıkça" sözcüğünden biz anlayacağımızı çok iyi anladık da (!), Atatürk'ün yer almadığı bu reklamın Telekom'un özelleştirilmesindeki rezaleti görmezden gelen gazetelerin manşetlerinin bile üzerinde olması neyi örtbas edebilecek ki acaba?..

İşte Telekom reklamını alan ya da almayan kimi gazetelerin dünkü birinci sayfasında, 30 Ağustos kutlamalarından ve Atatürk'ten ne yazık ki eser yoktu... Bir kez daha ulusun en önemli "zafer"inin yıldönümünü gözardı ederek, bu milletin gazeteleri olmadıklarını kanıtladı o kağıt tomarları!..

Peki; Atatürk'ün, "Türk Ulusu'nun burada kazandığı zafer kadar dünya tarihine yeni bir akım vermekte etkili olan bir meydan savaşı hatırlamıyorum... Türkiye Cumhuriyeti'nin  temelleri burada sağlamlaştırıldı" dediği 30 Ağustos zaferi 96 yıl sonra, bir kez daha kimlere batmıştı?..

Şöyle de soralım; dünkü Akit, Milat, Yeni Asya, hele de adı "Türkiye" olan o zavallı gazete ile (ne yazık ki Evrensel) ve bazı besleme paçavraların birinci ya da iç sayfalarında neden yer almadı 30 Ağustos haberi?..

96 yıl sonra bile acaba Zafer'in neyinden gocunuyor bu gafil mevkuteler?.. Haberciliği bile unutacak kadar neye öfkeliler?.. Emperyalist düşmanın alt edilmesine mi yoksa Gazi'ye mi?..

Yazarın Diğer Yazıları