Washington Büyükelçiliğimizin önündeki olaylarla ilgili flaş gelişme

Washington Büyükelçiliğimizin önündeki olaylarla ilgili flaş gelişme
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde 16 Mayıs'ta yapılan izinsiz gösteri ile ilgili 2 kişi tutuklandı

AP'nin haberine göre Washington DC polisinin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, elçilik rezidansı önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında yaşanan olaylarla ilgili 2 kişi tutuklandı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde 16 Mayıs'ta toplanan terör örgütü PYD/PKK yandaşları izinsiz gösteri ve taşkınlık yapmıştı.

Ellerinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ile YPG paçavraları taşıyan az sayıdaki terör örgütü destekçisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişi esnasında Türkiye aleyhine slogan atmaya başlamıştı. ABD polisinin yetersiz güvenlik önlemi aldığı ve terör örgütü yandaşlarının tahriklerine müdahale etmediği esnada çıkan arbedede Alp Kenan Dereci adlı Türk vatandaşı başından yaralanmıştı.

Hastaneye kaldırılan Dereci'ye saldıranlarla ilgili Amerikan polisinin Türklerin şikayetlerini dikkate almaması ve PYD/PKK yanlılarının gösterilerine devam etmesi üzerine ortam gerilmiş ve daha sonra olay yerindeki Cumhurbaşkanlığı korumaları ve diğer Türkler, PYD/PKK yanlılarına müdahale etmişti.

Korumaların müdahalesi üzerine ise terör örgütü yandaşları kaçarak dağılmıştı.