Microsoft Edge ve Safari rekabeti kızıştı!

Microsoft Edge ve Safari rekabeti kızıştı!
Microsoft Edge ve Safari arasındaki rekabet iyice kızıştı. Microsoft'un yeni internet tarayıcısı, Safari'yi geride bırakmak üzere!

Microsoft Edge kullanım oranı, Safari’ye çok yaklaştı

ShiftDelete - Microsoft daha doğrusu Windows denildiğinde ilk akla gelenlerin başında, Internet Explorer yer alıyor. Microsoft’un yıllar boyuna geliştirdiği bu tarayıcı, alternatiflerinin güçlenmesi sonrasında insanlar tarafından neredeyse sadece başka bir tarayıcıyı indirmek için kullanıldı. Ancak, Explorer’ın fişi çekilerek Microsoft Edge’nin kullanıcılara sunulması ile birlikte tarayıcı tarafındaki rekabet tekrar kızıştı.

Microsoft Edge kullanım oranı, Safari’ye çok yaklaştı

Web analiz hizmeti StatCounter‘dan alınan verilere göre, Microsoft Edge şu anda dünya genelindeki masaüstü bilgisayarların yüzde 9,54‘ünde kullanılıyor. Bu sayede yüzde 9,18 kullanım oranına sahip olan Firefox’u geride bırakırken, yüzde 9,84 kullanıma sahip olan Safari’nin hemen arkasında kullanılıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi, Google Chrome hala en üst sırada yer alıyor. Üstelik yüzde 65,38 ile en yakın rakibi ile arasında 6 kat fark var. Edge dünya çapında Safari’yi yakalıyor olsa da, Kuzey Amerika pazarında aynısını söylemek pek mümkün değil. Zira sadece oraya baktığımızda Apple’ın tarayıcısı masaüstü bilgisayarların yüzde 16,87’sinde kullanılıyor ve rakibi Edge yüzde 11,93 pazar payına sahip.

Safari, Apple’ın iPhone ve iPad’inde varsayılan tarayıcı olduğundan, dünya genelinde mobil pazar payının yüzde 26,71’ine sahip. Tabi Google Chrome bir kez daha farkını ortaya koyuyor ve hem iOS hem de Android‘deki yüzde 62,06’lık pazar payı ile en yakın rakibine büyük bir fark atıyor.