WikiLeaks, Edelman ve saz arkadaşları

WikiLeaks’da oklar  “İsrail iktidarının çıkarlarını”  işaret ediyor mu?!.. Öyle görünüyor.. Türkiye’yi zorlamak için doküman toplayan Edelman’a (Amacı belli. Kıblesi Tel-Aviv), Tayyip’e çakıyor diye işbirlikçi mi olalım!!? Asla..
Bizim işimiz, “dönen dolaba”  ışık tutmak..
ABD’nin Ankara (eski) Büyükelçilerinden Edelman bir süre önce yaptığı konuşma ile Türkiye’nin gündemine oturmuştu.. Şimdi anlaşılıyor ki, o konuşma WikiLeaks depreminin öncü sarsıntısıdır..!
Edelman, Ak Parti iktidarını ABD çok şımarttı diye başlamış ve Kılıçdaroğlu ile ilişkilerin geliştirilmesini tavsiye etmişti..
Edelman, bu konuşmayı, memuru olduğu ABD-İsrail eksenli bir Yahudi lobisi içinde yapmıştı..
Bu lobinin mensupları Türkiye odaklı faaliyet gösteriyorlar.. Yöneticilerinden biri, “balyoz sanığı” orgeneralin damadı bir Yahudi.. Bir başkası da Soner Çağaptay isimli bir dikkat çekici kimlik..
Bu lobi şirketi, Ak Parti iktidarına karşı Türkiye’de askeri kalkışma daveti bile yapıyor..
Şimdi bu şirketin içinde önemli faaliyeti olan Soner Çağaptay’a bakalım..
Bu kişinin bundan önceki genelkurmay başkanları ile ilişkisinden önce, kişiliğini ele verecek bir faaliyetini yansıtalım..
Çağaptay “İslam, Secularism and Nationalism in Modern Turkey: Who is a Turk?”  adlı tez hazırlamıştı.
Atatürk’ten “diktatör” , “ırkçı”, “faşist” olarak bahseden Çağaptay, TSK hakkında şu tanımlamayı yapmıştı: “Türkiye’nin en laik siyasi partisi” .
Soner Çağaptay yine tezinde,  “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğundan beri yapmayı beceregeldiği tek şey, Kürtlere, Alevilere ve gayrimüslimlere kan kusturmak” demişti.
Soner Çağaptay, ABD’nin dış politikası üzerinde en etkili kuruluş olan Washington Enstitüsü’nün Türkiye Masası Şefi...
Kendisi bu koltuğu Türkiye’ye yönelik çarpıcı raporlarıyla (İsrail çıkarları temelinde) tanınan Musevi asıllı Alan Makovsky’den devraldı. Koltuğunu bir Musevi’den devralan Çağaptay’ın kendisi de İbraniceye olan hakimiyetiyle biliniyor.
ABD Yahudi lobisi tarafından finanse edilen Washington Enstitü, Bush döneminde güçlenen Neocon’larla birlikte hareket eden bir kuruluş.
Son dönemde ise Türkiye’ye Davos’un (One minute) faturasını ödetmek üzerine kurulu bir strateji izliyorlar.
Soner Çağaptay ABD medyasına, özellikle de Newsweek Dergisi’ne Türkiye hakkında yazılar gönderiyor. Bu yazılarda AKP’nin İslamcı bir parti olduğu, Türkiye’yi Batı’dan kopartarak dini bir ülke yapacağı tezi ile birlikte Ergenekon Davası’nın laiklere karşı olduğu ve arkasında dincilerin bulunduğu tezini işliyor Soner Çağaptay...
Çağaptay’ın özellikle Org. Yaşar Büyükanıt’la samimiyeti biliniyor. Büyükanıt, görevde olduğu dönemde ABD’ye gittiğinde, Soner Çağaptay’ın evinde bir gece geçirmişti.
Önceki Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Amerika’da çeşitli temaslar sürdürdüğü sırada da Çağaptay ve ekibi Org. Başbuğ’u Washington Enstitü’de misafir etmek için bütün yolları denedi...
Bu bilgileri, aynı temelde gelişmiş faaliyetleri aktararak zenginleştirmek mümkün..
Ama ana konudan kopmayalım..
Kılıçdaroğlu’nun son çıkışlarına kılavuz aranıyorsa, bu bilgiler çerçevesinde kafa yormak faydalıdır..

Yazarın Diğer Yazıları