Windows 10'dan kötü haber!

Windows 10'dan kötü haber!
Windows 10'un beklenen büyük güncellemesi, "istenmeyen" yeniliklere de sahne olabilir.

"Redstone" kod adıyla da bilinen Windows 10 Yıllık Güncellemesi'nin beraberinde getireceği yenilikler yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Bu yaz kullanıma sunulmaya başlanacak olan güncellemede en çok dikkat çeken yenilikler arasında gelişmiş Cortana, yeni karanlık görünümlü tema ve bazı özelliklerle takviye edilmiş Edge tarayıcı yer alıyor. Diğer yandan kullanıcıların söz konusu özellikler kadar dört gözle beklemediği "daha fazla reklam" gibi bazı yenilikler de mevcut.

Neowin'de yer alan habere göre yazılım devi Microsoft varsayılan olarak Başlat menüsünde görülen öne çıkarılan uygulama sayısını iki katına çıkarmayı planlıyor. Halihazırda Başlat menüsünde beş adet öne çıkarılan uygulama mevcut, Yıllık Güncelleme'yle birlikte bu sayının 10'a çıkması bekleniyor.

Kullanıcılar öne çıkarılan uygulamalara tıkladığında ise Windows Store üzerindeki ilgili sayfaya yönlendirilecekler. Varsayılan olarak gösterilen yüklenmiş uygulamaların sayısı ise 17'den 12'ye düşecek.

Windows 10 aslında ücretsiz bir işletim sistemi gibi görünse de özellikle bu öne çıkarılan uygulama ve oyunlardaki reklamları kaldırmak için kullanıcıların aylık ya da yıllık belirli ücretler ödemeleri gerekiyor.

Kaynak: CHIP