Xhaka ve Shaqiri’ye Kosova’dan destek

Xhaka ve Shaqiri’ye Kosova’dan destek
İsviçre’nin Sırbistan’ı 2-1 yendiği karşılaşmada yaptıkları gol sevinci yüzünden para cezası alan Xhaka ve Shaqiri’ye Kosova’dan destek geldi.

Rusya’da devam eden Dünya Kupası E Grubu’nda İsviçre’nin Sırbistan’ı 2-1 yendiği karşılaşmada ağları havalandıran Shaqiri ve Xhaka’nın gol sevinçleri tartışma yaratmıştı. ‘Arnavut Kartal’ı yaparak gollerini kutlayan Xherdan Shaqiri ve Granit Xhaka, FIFA tarafından 10’a bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırılmıştı. İki yıldıza verilen ceza, İsviçre ve Arnavutluk’ta tepkiyle karşılaşmıştı. İki ülkenin ardından Kosova da tepki gösteren ülkelere katıldı.

Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Bajram Hasani, Shaqiri ve Xhaka’ya maaşı ile destek verdi. Bir aylık maaşını (1500 Euro) iki yıldıza FIFA tarafından cezanın ödenmesi için bağışladığını açıklayan Bajram Hasani, oluşturulan fona katkıda bulundu. Shaqiri ve Xhaka’nın cezalarını ödemek için oluşturulan fonda böylece 24 saatte 12 bin Euro toplanmış oldu. Konu ile ilgili Kosova’da yayın yapan Klan Kosova kanalına konuşan Hasani, Shaqiri ve Xhaka’nın gol sevinçlerinin ülkeleri için çok değerli olduğunu söyledi.

Shakiri ve Xhaka’nın köklerini unutmadıkları için cezalandırıldıklarını söyleyen Hasani şunları söyledi:

“Yaptıkları gol sevincinin maddi bir karşılığı yok. İki yıldızın da kendilerine verilen para cezasını ödeyecek güçleri olduğunu biliyorum. Ancak, gol sevinçlerini gördüğümde yaşadığım gurur sonrası kendimi onlara karşı borçlu hissettim. Bu nedenle bir aylık maaşımı, FIFA’nın verdiği ceza sonrası oluşturulan fona bağışlama kararı aldım. Bizi gururlandırmaya devam edin çocuklar!”

İsviçre, gruptaki son maçında Kosta Rika ile karşılaşacak.