'Xphone'u yapmalıydık'

'Xphone'u yapmalıydık'
Microsoft'un Xbox bölümünün eski başkanı, oyun tabanlı "Xphone"u zamanında piyasaya sürmedikleri için pişmanlık duyduğunu belirtti

Xbox bölümünün bir önceki başkanı Robbie Bach, ilk Xbox ve Xbox 360 döneminde Microsoft'ta görev yapmaktaydı. Bu yüzden Bach'ın Xphone hakkında söyledikleri ayrı bir öneme sahip. Polygon'un yakın zamandaki bir röportajına göre Bach, Xbox platformunu genişletmek üzere hep el konsollarını aklından geçirmekteydi. Bach, "Xboy" fikrini her zaman gündemde tutmaya çalışsa da yönetim takımı, buna karşı geldi ve geliştirme çalışmalarını Xbox konsolunu düzene sokmaya yönlendirdi.

Takım, eğer iPhone'dan sonra çok yaygınlaşacak olan cep telefonlarının, dokunmatik ekranların geleceğini görebilmiş olsaydı, Microsoft'un pazardaki durumu çok farklı olabilirdi. Bach, yapmaları gereken cihazın Xbox değil Xphone olduğunu, ancak bunu keşfetmenin o dönemde (ilk iPhone'dan üç sene önce) o kadar kolay olmadığını söylüyor. Farklı senaryoları değerlendirmek eğlenceli olsa da, bunun Microsoft'un ilk mobil Xbox konsepti olmadığını belirtmek gerekiyor. Birkaç sene önce ortaya çıkan, ancak gerçeğe dönüşmeyen Surface Xbox tablet fikri, bunlardan biri.