Y-CHP Amerika’da

Kılıçdaroğlu ABD’ye gitmeye hazırlanıyor..
Öncü birliği gidip gerekli mesajları (!) verdi.. Verilen mesaj Y-CHP adına bağlılık yemini gibi!..
Öncü birlik şöyleydi.. Genel Başkan Yardımcıları Osman Korutürk, Gülsün Bilgehan, Umut Oran ve Faik Öztrak ile Genel Başkan Danışmanı ve Parti Meclisi üyesi Faruk Loğoğlu..
Y-CHP ABD’de ne yaptı?.. İktidarı Amerikalılara şikayet etti!.. “Biz daha iyi müttefikiz!..” diye.
Basın mensuplarının sorularını Osman Korutürk cevapladı, “CHP’nin yanlış tanıtıldığını” iddia ederek..
“ ‘Bu parti gelişmelere karşıdır, AB’ye taraftar değildir, NATO ile ilişkilerin ilerlemesinden yana değildir’ gibi CHP’nin aleyhindeki çevreler tarafından bu tür şeyler söylenmiş. CHP’ye taraftar olmayan çevrelerin burada ve Avrupa’da CHP’yi kötü tanıtmak ve aleyhte propaganda yaparak dış desteği kendi üzerine çekmek, başkasından da o dış desteği almak üzere faaliyet yaptığını burada çok açık şekilde görüyoruz...” dedi
Y-CHP’li Osman Bey, kendisini dinleyen ABD’lilerin (Washington’lular) çok heyecanlandığı kanısında.. En çok da şu sözü ilgi çekmiş..
“Biz ABD için değil,Türkiye için alternatifiz!..”
Korutürk’e göre, “Demokrasi konusundaki kaygılar, Türkiye’deki uygulamalardan doğan kaygılar, Orta Doğu’da meydana gelen hadiseler gibi konular ABD’de bir arayış uyandırmış gibi gözüküyor.” Muş.. Yani Y-CHP’ye gün doğmuş!..
Partilerine dönük “Bu adamlar katıdır, jakobendir, ultra nasyonalisttir, darbe taraftarıdır, durgundur, gelişmelere taraftar değildir” gibi söylentiler yerine artık kendi imajlarını kendilerinin yapacağını da belirtmiş..
Korutürk ABD’lilerin, “Y-CHP’nin Türkiye’nin yönetiminde alternatif olarak ortaya çıktığını anlamış oldukları izlenimini” almış!...
Bir diğer genel başkan yardımcısı Umut Oran da, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin son 9 yılda kötü bir noktaya geldiğini söyleyerek, “Eskiden iki ülke olarak stratejik ortaklık konumundaydık, sonra model ortaklık denilen kavram oldu ama esas ortaklık karşılıklı bir şeylerin paylaşıldığı, dayanışma ve karşılıklı alışverişin olduğu bir süreçtir. Son 9 yıla baktığımızda ekonomi, siyaset, dış politika ve sosyal anlamda ABD-Türkiye ilişkilerinin esasında ortaklık kavramından çıktığını belirtmek istiyorum. İlişkiler çıkmaz sokağa girmiş durumda” dedi.
ABD’de Türkiye’ye karşı “belli bir önyargı oluştuğunu” da söyleyen Oran, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin “ilerleyeceğine gerilediğini” iddia ederek “Bu üzücü bir şey” dedi. Ayrıca dış politikada da son dönemdeki Hamas, İran, İsrail ve Ermenistan ile ilişkiler ve Orta Doğu’daki gelişmelerin Türkiye’ye karşı bakışı olumsuz etkilediğini savundu.
Oran sözlerini şöyle bitirdi:
“Türkiye-ABD ilişkilerinde ciddi gerileme söz konusu. CHP olarak Türkiye’nin içindeki sorunları tekrar çözme yolunda irademizi ortaya koyuyoruz, aynı zamanda dış politikada, AB üyeliği sürecini ileriye taşıyacağımız gibi kendi bölgemiz ve ABD ile ilişkilerimizi yeniden gözden geçirip, daha iyi seviyeye ve hakikaten ‘yurtta barış, dünyada barış’ söylemine oturtmayı planlıyoruz.”
Malzeme bu.. ABD karar verecek!.. Biz de bu karara göre kaderi şekillenen köleler olacağız..
Ne mutlu bize..

Yazarın Diğer Yazıları