Ya 4. yıldızı takın ya bavulu toplayın

Ya 4. yıldızı takın ya bavulu toplayın
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör İsmail Kartal ile yaptığı özel görüşmede tehdit gibi uyarılarda bulundu. Kanarya’nın patronu, “20. şampiyonluğu alırsanız arkanızda dururum ve kalırsınız. Kaybederseniz kimsenin gözünün yaşına bakmam, gönderirim” dedi

Sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör İsmail Kartal ile yaptığı görüşmede tehdit gibi sert ikazlarda bulundu. 4. yıldızı takmamaları halinde bunun faturasının çok ağır olacağını kaydeden Yıldırım, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Ya 20. şampiyonluk gelecek ya da kadronun üçte ikisi bavulunu toplayıp ayrılacak. Türkiye’nin en iyi kadrosu bizde. Her rakiple baş edecek durumdayız. Ligi bu kritik döneme zaten kendimiz getirdik. Eğer biraz dikkatli olsaydık şimdi en az 6-7 puan önde olurduk. 4. yıldızı takarsanız karşılığını alırsınız. Zaten Türkiye’de sporcu alacaklarını düzenli ödeyen tek kulübüz. Bunun karşılığını beklemek de bizim hakkımız. Aksi takdirde sizi istesem bile tutamam. Zaten ben de başarısızlığı kabul etmem. Bu sezon tek başarı kriterim de 20. şampiyonluğu elde etmektir. G.Saray ve Beşiktaş Trabzon’a gidecek, ayrıca kendi aralarında maçları var. Bu avantajı da kaçırırsanız hiç iyi olmaz. Başarı gelirse bunun maddi ve manevi getirileri de sizi mutlu edecek” ifadelerini kullandı. Bu arada Teknik direktör İsmail Kartal, derbi zaferi sonrası gelen milli arada oyuncularının motivasyon kaybı yaşamaması için elinden geleni yapıyor. 
 
Kartal: Telafisi yok

Başarılı çalıştırıcı, hemen her idmanda futbolcularla toplantılar düzenleyerek Çaykur Rizespor mücadelesinin önemini anlatıyor. Kartal, dünkü antrenmanda yaptığı konuşmada, “Telafisi olmayan bir 90 dakikaya çıkacağız. Bu karşılaşmada kaybedilecek puanlar yarışın dışında kalmamıza neden olur. Şampiyonluk artık derbilerden değil, Anadolu takımlarından kazanacağımız puanlardan geçiyor” ifadelerini kullandı. Genç teknik adam, öğrencilerinden Akhisar, Torku Konya ve Gençlerbirliği maçlarını akıllarından çıkarmamalarını istedi ve şu uyarıyı yaptı: “Hepimiz bu geminin içindeyiz. Batarsak birlikte batarız. Fenerbahçe’nin büyüklüğünü buradan ayrılırsanız çok daha fazla anlar ve kesinlikle kariyerinizin en büyük pişmanlıklarından birini yaşarsınız. Sizden kalan 9 karşılaşmanın tamamında insanüstü bir gayret bekliyor ve 27 puan alacağınıza inanıyorum. Birbirimizin hatasını kapatmak zorundayız. Şampiyonluk ancak böyle gelir.” 

Faruk Malik