Ya tamam, ya devam

Ya tamam, ya devam
Ay-yıldızlılar, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde bugün Letonya’yı ağırlayacak

Liderlik şansı az olan ve ikincilik mücadelesi veren millilere, mutlak galibiyet gerekiyor. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kritik maç öncesi “Yola devam için Letonya’yı yenmek zorundayız ve yapacağız” dedi.

Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki 7. maçında bugün Konya’da Letonya ile karşılaşacak. Konya Büyükşehir Torku Arena’da saat 21.45’te başlayacak maçı İsveç Futbol Federasyonu’ndan Stefan Johannesson yönetecek. Johannesson’un yardımcılıklarını Fredrik Nilsson ve Magnus Sjöblom yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Stefan Hallberg, ilave yardımcı hakemleri ise Andreas Ekberg ile Mohammed Al-Hakim olacak. Puan kaybına tahammülü olmayan Türkiye, Letonya’yı mağlup ederek, pazar günü aynı statta karşılaşacağı kritik Hollanda maçı öncesi moral bulmak istiyor. A Grubu’nda günün diğer maçlarında Hollanda-İzlanda ve Çek Cumhuriyeti-Kazakistan karşı karşıya gelecek. Bu müsabakalar da 21.45’te başlayacak.

Final yolu Konya’da açılacak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Letonya ile bugün Konya’da oynanacak maçın yola devam edebilmek için önemli olduğunu vurguladı. Terim, TFF tarafından hazırlanan maç kitabında “Seyircimize ve oyuncularıma güveniyorum” başlığıyla yer alan yazısında sporseverlere seslenerek şunları kaydetti: “Letonya maçının stratejik açıdan büyük bir önemi var. Kazanarak hem üç puanı hanemize yazdırmak hem de Hollanda maçı öncesi moral bulmak istiyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz. Teknik ekip ve oyuncular olarak bu mücadeleye çok iyi hazırlandık. Öğrencilerimin ’tamam’ya da ’devam’niteliği taşıyan bu karşılaşmada üzerlerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getireceklerine, iyi futbol sergileyerek galibiyete ulaşacaklarına inanıyorum. Bunun nedenlerinden biri de ilk kez milli maç oynanacak olan Konya’daki taraftarımıza olan güvenimiz.”

627 puanla 45. sıradayız

2016 Fransa yolunda ilk 6 maçta sergilediği futbol ve aldığı sonuçlarla hem ulusumuzu üzen hem de ilk iki şansını da zora sokan Ay-yıldızlıların buna rağmen zor da olsa halen birincilik şansı da bulunuyor. Ancak Ay-yıldızlıların öncelikli hedefi, pazar günkü rakibimiz Hollanda’yı geçerek üçüncülüğü garanti altına almak. Bu nedenle millilerin hem bugün Letonya’yı hem de pazar günü Hollanda’yı mutlak yenmek zorunda. Ayrıca 10 Ekim’de deplasmandaki Çek Cumhuriyeti maçından da mutlak puan çıkarması gerekecek. 7. maçlar öncesi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) ağustos ayı dünya sıralamasında Türkiye 627 puanla 45. sırada yer aldı. Arjantin’in 1425 puanla zirvede bulunduğu değerlendirmede 377 puanlı Letonya ise kendine 86. sırada yer buldu. Türkiye’nin 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki diğer rakiplerinden Hollanda 1032 puanla 12., Çek Cumhuriyeti 933 puanla 20., İzlanda 877 puanla 24., Kazakistan da 193 puanla 141. sırada bulunuyor.

 

Ay-yıldızlılar 527. Randevuda

A Milli Futbol Takımı, Letonya maçıyla birlikte 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri grup maçıyla 527. karşılaşmasına çıkacak. Milliler, 92 yıllık tarihinde 275’i resmi, 251’i özel olmak üzere geride kalan 526 maçta 194 galibiyet aldı, 122 kez berabere kaldı, 210 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip Letonya ile ise 6. kez karşı karşıya gelecek. Milliler, bu ülke ile yaptığı 3’ü resmi, 2’si özel 5 maçtan birini kazandı, üçünde berabere kaldı, birini de yitirdi. İki ülke A milli futbol takımları arasındaki ilk maç 22 Haziran 1924’te Riga’da yapıldı. Özel maçı Türkiye 3-1 kazandı, ay-yıldızlı ekibin gollerinin üçünü de Zeki Rıza Sporel attı.