Yağmur yağdığında salyangozlar neden ortaya çıkar?

Yağmur yağdığında salyangozlar neden ortaya çıkar?
Salyangozların vücudunun yüzde 80'inin sudan oluştuğunu biliyor muydunuz? Neredeyse her şeyi su olan bu canlılar neden yağmurdan sonra ortaya çıkarlar? İşte cevabı...

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Salyangozlar hayatta kalmak için neme ihtiyaç duyarlar. Nem olmadan vücutları kuruyan bu canlılar, bu sebeple güneşin altında bir yürüyüşe çıkıp vücudundaki suyun bitmesini çok fazla istemezler. Tam da bu sebeple gün içerisinde gölge ve gizli yerlerde saklanan salyangozlar daha çok geceleri aktif olur. Güneş''in kavurucu sıcağının olmaması ve onları avlayan hayvanların da daha az olması sebebiyle geceleri aktif olan bu canlılar nemli bir ortam olan yağmurlu havalarda saklandıkları yerlerden çıkarlar.

Derileri aracılığıyla nefes alan salyangozlar, kuru havalarda vücut nemlerini korumak için saklanmayı tercih ediyorlar. Genelde bahçenizdeki bitkilerin yapraklarıyla beslenen bu canlılar, kuru geçen bir sezonun ardından yağan yağmurda açlıklarını gidermek için dışarıya çıkarlar. Bizler de bu sayede yağmur yağdığında normalinden çok daha fazla salyangoz görmüş oluruz.

Salyangozların yağmurda dışarı çıkmasının bir diğer sebebi de gece olduğunu düşünmeleridir. Bir saatleri olmadığı için gece olduğunu havanın kararması ve sıcaklığın düşmesine göre yorumlarlar. Yağmur yağdığında da kalın gri bulutlar Güneş''i engeller ve havayı soğutur. Salyangozlar da bu sebeple gece olduğunu ve dışarı çıkma zamanlarının geldiğini düşünür.

İlgili Haberler