Yağmurun ardı kar

Yağmurun ardı kar
İstanbul’da yağmur nedeniyle 30’a yakın trafik kazası yaşandı, ulaşım felç oldu.

Meteoroloji Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri için kar yağışı uyarısında bulundu

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji iki bölge için kar yağışı uyarısı yaptı. Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu çevrelerinde yağmurun ardından bu gece yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışının olacağı tahmin ediliyor. Pazartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen yağışlar ve fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, heyelan, su baskını, sel ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı. Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek olan Doğu Anadolu Bölgesi’nde de bugün karla karışık yağmur ve kar, yarın ise kar yağışı bekleniyor, hava sıcaklığı ise 7-10 derece azalacak, buzlanma ve don olayları görülecek. İstanbul’da önceki gece yarısı başlayan sağanak sabah saatlerinde rüzgarla birlikte etkisini artırarak devam etti. Yetkililer, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Yağışlı havanın birkaç gün etkili olması beklenirken hava sıcaklığı da 10,8 derece ölçüldü.

Trafik durdu
Kentte yağmurun etkisiyle öğle saatlerine kadar 30’un üzerinde trafik kazası meydana geldi, 20’ye yakın araç da yollarda arızalandı. Kazaların büyük bölümü trafiği etkileyen kritik noktalarda meydana geldiği için trafik yoğunluğunda ciddi artış görüldü. İDO ve BUDO’nun deniz otobüsü seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Kastamonu’da İnebolu-Abana kara yolunun 12. kilometresinde sağanak nedeniyle meydana gelen heyelanda, dağdan kopan toprak kütlesi ve ağaçlar yola düştü. Jandarma ve karayolları ekipleri araçların tek şeritten kontrollü olarak geçmesine izin verdi.

Arazileri su bastı
Edirne’de Tunca Nehri’nin debisindeki yükseliş nedeniyle, Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri köprülerden geçiş yapmak isteyen araçların sürücülerini diğer yolları kullanmaları yönünde uyardı. Kırkpınar Er Meydanı giriş kapısı, Adalet Kasrı ve pehlivan heykellerinin olduğu bölümü su bastı. Sinop’ta çatı tamiri yapılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü su bastı. Sakarya’da sağanak Kaynarca ilçesindeki Roçkan ve Seyran derelerinin taşmasına neden oldu. Karasu-Kaynarca karayolundaki Büyükyanık Köprüsü bir süre trafiğe kapandı, 4 köyde tarım arazileri sular altında kaldı.