Yalçınbayır: AKP misyonunu tamamlamıştır

Yalçınbayır: AKP misyonunu tamamlamıştır
AKP iktidarının ilk yıllarına damga vuran, partinin eski kurucu isimlerinden, eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, kabine revizyonunu "vizyonsuz" ve "misyonsuz" olarak değerlendirdi.

Değişikliklere fazla anlam yüklenmemesi gerektiğini belirten eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, " AKP çok önceden misyonunu tamamlamıştır. İsimlerin değişmesinin bir önemi yok" dedi.

Ülke yönetiminde liyakat ve ehliyetin önemine vurgu yapan Yalçınbayır, AKP'nin yeni kabinesinde bunun eksik olduğunu ifade ederkek şunları söyledi: "Her işte olduğu gibi  siyasette de ehliyet ve liyakat olması gerekir. Ama Türkiye'de rafa kaldırılmıştır. Bunlar yerine partizanlık egemen oldu. Siyasete yeni girmiş ve sadece 'Genel Başkan ne diyor' diye bakan isimler görev almıştır. Farklı yorumlayanlar olabilir ama ben yeterli bulmuyorum. Benim gördüğüm kadarıyla bu isimler Türkiye'nin bilgi ve tecrübesini yansıtmıyor. Siyaset ve devlet yönetiminde tecrübe gerekiyor. Allah aşkına bu kadar kolay Bakanlık mı olur? Her işte olduğu gibi siyasette de birikim olmalı. Şu an ki duruma bakıyorsunuz sadece parmak indirip kaldıran, sorgulamak yerine itaat edenler isimler mevcut. Bu tür siyaset anlayışı Türkiye'yi iyi bir yere götürmez. Türkiye birtakım değerlerini giderek kaybediyor. Türkiye'de kayıt dışı siyaset var. Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluklar derken bundan daha önemli bir de yozlaşma yaşanıyor. Bu toplumun her alanında yaşanmakta. Bunlardan kurtulmak için geçmişten ders almak gerekir."

İlgili Haberler