Yalçın'dan AKP'ye: "Bahçeli’ye yönelik fevkalade nezaketsiz ve tahkir edici..."

Yalçın'dan AKP'ye: "Bahçeli’ye yönelik fevkalade nezaketsiz ve tahkir edici..."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bahçeli’ye yönelik açıklamalarını görmezden gelmekle suçladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın “Siyasette nezaket çok önemlidir ve kıymetlidir” şeklindeki sözlerine yazılı açıklama ile yanıt verdi.

"ÜNAL, ÖNCE İĞNEYİ KENDİSİNE BATIRSIN"

Ünal’ın, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ‘aklayan’, MHP’yi de yeren bir açıklama yaptığını ifade eden Yalçın, “‘Siyasi bir eleştirinin hakaretle karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur’ diyen Sayın Ünal, Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye yönelik fevkalade nezaketsiz ve tahkir edici açıklamalarını ise görmezden gelmektedir. Asıl nahoş durum, budur. Önce iğneyi kendine, çuvaldızı sonra başkasına batır, atasözü siyasette de geçerlidir” dedi.

Bahçeli ile Davutoğlu’nun açıklamalarını yan yana koyup adalet ve insaf terazisiyle tartarak mütalaa etmek gerektiğini belirten Yalçın, Davutoğlu’nu, zücaciye dükkanına giren fil misali her şeyi bir anda yıkıp devirmekle suçladı.

"ÜNAL, BİZE SİYASİ NEZAKET ÖĞRETMEYE KALKIYOR"

Davutoğlu’nun ifadelerinde hadsiz bir aşağılama, seviyesiz bir iğnelemenin mevcut olduğunu savunan Yalçın, Davutoğlu’nun değerlendirmesine yer verdiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Mazul başbakan Ahmet Davutoğlu’nda bir üslup sorunu, gocunacak bir yara olduğu ortadadır. Bunun sorumluluğu da kendisine aittir. Elbette bu AKP’yi bağlamamaktadır, bağlamamalıdır da. Sayın Ünal’ın bize siyasi nezaketi öğretmeye kalkması ise fevkalade yakışıksız kaçmıştır. Mahir Ünal’ın, Sayın Bahçeli’ye yapılan cinsten haksız ve hadsiz bir eleştiri partisinin genel başkanı konumundaki herhangi birine yöneltildiğinde, muhatabına siyasi nezaket dersi vermekle kalmayıp nasıl ağır bir lisan kullanacağı malumdur. Hal böyleyken Sayın Ünal’ın, Genel Başkanımıza yönelik aşağılama ve tahriklere sahip çıkıp bizden bunları hazmetmemizi beklemesi, hakkaniyete sığmamaktadır.” 

İlgili Haberler