Yanal, yanlışa çanak tuttu

Kelimenin tam anlamıyla, tepeden tırnağa, tribünden yeşil çimlerin üzerine, seyircisinden futbolcusuna kadar  sporun tarifine ve ruhuna uygun bir müsabaka geçtiğimiz cumartesi günü Trabzonspor ile Kayserispor arasında oynandı.

Bir futbol maçında böylesine bir tabloyu çok ama çok uzun zamandır izleyememiş, dolayısıyla özlemiş olduğumuz gerçeği de ortada ise, "darısı bundan sonra sadece futbol maçlarının değil, tüm spor müsabakalarının başına" diye temenni etmemek mümkün mü?

 

***

Gelin bugün "o iyi bu kötü" ya da, "o uçtu, bu kaçtı" hesabına kalem oynatmayalım da, direk olarak teknik direktör Ersun Yanal merkezli bir faciaya gelelim...

Hani Okay'ın yokluğunda, klasik olarak Aytaç'ı oynatması gereken ve onu da yapan Ersun Yanal'a... Yani, agresif oyun yapısı ile Medjani'yi hiç hesaba katmayan teknik direktörün, bu yüzden 64'üncü dakikada sebep olduğu psikolojik faciaya.

Bak kardeşim; ahali kafayı Aytaç'a takmış. Bunu cümle alem de görüyor!

Ayrıca Castillo'nun kenarda beklemesini de son haftalarda sorun etmeye başlamış.

Sen, geç de olsa bu yanlışı fark etmişsin. Ama, "Bir taşla iki kuş vurma" yani, Aytaç'ı dışarı alıp, yerine Castillo'ya görev vereceğine, ahalinin "her an bir şeyler yapar" beklentisinin yüksek olduğu Rodallega'yı dışarı alıyorsun.

Aldın da ne oldu?

Neler olduğunu hep birlikte gördük.

Ama, yine de, Ersun Yanal hatalı olsa dahi;  her ne olursa olsun, bir kısım seyircinin Aytaç'ı yuhalama gibi aşağılık ve bir o kadar da iğrenç tezahürata tevessül etmesini ne anlamak, ne de kabul etmek asla mümkün değildir. Son haftalarını "has seyirci" olma adına fena değerlendirmeyen Trabzonspor taraftarına, bu lastik patlatma hiç mi hiç yakışmamıştır!

Gelelim maçın kısa seyrine.

Yukarıda da belirttiğim gibi statlarda pek alışık olmadığımız centilmenlikle içiçe geçmiş dostluk tablosunun tribündeki izleri, sahadaki futbolculara da, dahası sonuca etki etmiş midir? O kadarına bir şey diyemem ama, tek başına Lawal sonucu tayin etmiştir. Fazlasına gerek var mı?

Yazarın Diğer Yazıları