Yanardag facIası En az 30 dağcı öldü

Yanardag facIası En az 30 dağcı öldü
Japonya’daki Ontake yanardağı önceki gece büyük bir gürültüyle patladı.

Dağın eteklerinde kamp kuran dağcılar, yanardağın püskürttüğü lavların ortasında kaldı. Bir kısmı aşağı inmeyi başardı ama en az 30 dağcının hayatını kaybettiği anlaşıldı

Cesetlere ulaşıldı
Japonya’nın orta kesiminde yer alan Ontake Yanardağı’nın patlaması sonucu en az 30 kişinin öldüğü bildirildi. Nagano vilayeti emniyetinden, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, kurtarma ekiplerinin yanardağın zirvesine yakın bir bölgede 30’dan fazla kişinin cesedini bulduğunu söyledi. Bu arada askeri helikopterlerin dün sabah dağın eteklerinden yedi kişiyi kurtardığı belirtildi. Dağın eteklerinde mahsur kaldığı açıklanan 250 dağcının bir bölümü yürüyerek aşağı inmeyi başarmıştı.

En üst seviyede alarm
Japonya’nın Honşu adasında Nagano ve Gifu vilayetlerinin sınırında yer alan, 3 bin 67 metre yüksekliğindeki Ontake Yanardağı, önceki gün büyük bir gürültüyle patlamış ve kül püskürtmeye başlamıştı. Japon Meteoroloji Dairesi, Ontake Yanardağı için alarm seviyesinin üçe yükseltildiğini açıklamış ve yanardağdan uzak durulması uyarısında bulunmuştu. Ancak daha önce dağ ın eteklerinde kamp kuran dağcılar patlamanın tam ortasında kalmıştı.