Yandaş dizilere devlet desteği

Yandaş dizilere devlet desteği
RTÜK Başkanı Yerlikaya, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı denetimiyle yeni dizilere devlet desteği verileceğini açıkladı. Yerlikaya'nın bu açıklaması "hükümet dizilere de el attı" yorumlarını beraberinde getirdi.

RTÜK ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortak dizi projesini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, açıkladı. Bu kapsamda yayınlanan dizilere ödül de vereceklerini söyleyen Yerlikaya, "Bunun mevzuatı oluşturuldu ve 8 milyon lira kadar bütçemize koyduk" açıklamasında bulundu. Yerlikaya'nın açıklamaları yandaş programların ardından, yandaş dizilerinde patlayacağı yorumlarını beraberinde getirdi.

Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla 'aile dostu' dizilerin ödüllendirilmesi projemiz var. Bunun mevzuatı oluşturuldu ve 8 milyon lira kadar bütçemize koyduk. Aile Bakanlığımızla kriterleri belirledik, bunu onayladık.

ONAYLAR GELİNCE ÖDÜLLERİ DAĞITACAĞIZ

Sayıştay gibi resmi diğer yerlerden de onaylar geldikten sonra bu ödülleri dağıtmaya başlayacağız. Belki sembolik ama onursal bir ödül olacak. Yani parasından ziyade Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 'aile dostu' dizi olarak kabul edilmesi dizilerimizin hem iç piyasada daha fazla tutulmasını hem de uluslararası camiada da Türk toplumunun, kültürünün daha iyi tanıtılmasına aracı olur."