Yandaş medyanın "Akşener'in avukatı" şeklinde servis ettiği Nuri Polat serbest bırakıldı!

Yandaş medyanın "Akşener'in avukatı" şeklinde servis ettiği Nuri Polat serbest bırakıldı!
Yandaş medyanın "Akşener'in avukatı" şeklinde servis ettiği FETÖ tutuklusu Nuri Polat, serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra açıklama yapan Polat, "Hiçbir zaman Akşener'in avukatı olmadım. MHP İstanbul İl Disiplin Kurulu üyesiyim" dedi.

Hükümete yakın medya organlarının ve devletin resmi ajansının "Akşener'in hukuk danışmanı" olarak gösterdiği MHP İstanbul İl Disiplin Kurulu üyesi Nuri Polat, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğu davada serbest bırakıldı.

İlk duruşmada serbest bırakıldıktan sonra çarpıcı açıklamalarda bulunan Polat, "Meral Akşener'in avukatı değilim. Hiçbir zaman da Akşener'in avukatı olmadım. Ben MHP İl Disiplin Kurulu üyesiyim" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'NÜN KASET OYUNUNDAN BEN DE ETKİLENDİM"

Polat, 2011 genel seçimleri öncesi MHP'nin üst düzey yöneticileri ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu kişilerin FETÖ tarafından kurgulanan kaset oyunlarıyla siyaseten bitirildiklerini, kendisinin de bu süreçten etkilenenler arasında olduğunu dile getirdi. Sosyal medyada paylaştığı 40 civarındaki tweetin partisinin kurumsal görüşüne uygun olduğunu ve söz konusu tweetlerin partisinin yetkilileri tarafından kamuoyuna deklare edilen basın açıklamaları olduğunu belirtti.

"MERAL AKŞENER'İN AVUKATI DEĞİLİM"

Yandaş basında yer alan haberlerde Meral Akşener'in avukatı olarak yazıldığını belirten Polat, "Meral Akşener'in avukatı değilim. Hiçbir zaman da avukatlığını yapmadım. İstanbul gibi bir şehirde aktif siyasetin içinde bulunan bir kişi olarak iktidarı eleştirmemden doğal bir durum olamaz. Ülke sorunlarını dile getirdim" ifadesinde bulundu.

"DİGİTÜRK ABONELİĞİMİ İPTAL ETMEMİN NEDENİ..."

Polat, Digitürk üyeliğini örgütün talimatı doğrultusunda iptal ettiği suçlamasına ilişkin ise şunları söyledi; 13 kanalın Digitürk'ten çıkartılmasına yönelik tepki gösterdiğimi kabul ediyorum. O günlerde mensubu olduğum MHP partisinin üst düzey yöneticilerinin çıkabildiği tek kanal Bugün TV'ydi. Onun da Digitürk'ten çıkarılması, partimizin ve muhalefetin sesinin kesilmesi anlamına geliyordu. Buna tepki gösterdim. Tepki olarak da aboneliğimi iptal ettirdim. Benim meseleye bakışım tamamen partimin sesinin kısılmasıdır"

TAHLİYE EDİLDİ

Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyen Polat, tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklulukta geçirdiği süre ve delillerin toplanmış olmasını dikkate alarak sanık Nuri Polat hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Meral Akşener'in hukuk danışmanı olduğu iddia edilen avukat Nuri Polat'ın sosyal medya hesabından örgüt yanlısı paylaşımlarda bulunduğu belirtiliyor. İddianamede, şüphelinin sosyal medya paylaşımlarının tamamına yakınının FETÖ/PDY yapılanmasının oluşturmak istediği etki ve algı manipülasyonu ile benzer nitelikte olduğu belirtilerek, şüphelinin üzerine atılı FETÖ/PDY'ye üye olmak suçunu işlediği, bu nedenle "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

İlgili Haberler