Yandaş yazar Dilipak'tan İstiklal Marşı'na büyük saygısızlık

Yandaş yazar Dilipak'tan İstiklal Marşı'na büyük saygısızlık
Adana'da bir konferansa katılan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın, İstiklal Marşı okunduğu sırada sergilediği tavır büyük tepki topladı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Adana'da Ceyhan Belediyesi tarafından düzenlenen “27 Nisan E-Muhtırası ve Afrin Harakatı” konulu konferansa katıldı.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa, Dilipak'ın İstiklal Marşı okunduğu sırada sergilediği tavırlar damga vurdu.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Atatürk ve şehitler için İstiklal Marşı’nın okunmasını talep eden gruba Dilipak, "Her yerde İstiklal Marşı okunmaz. Açıp yasaya bakın. Adam olun! İnsan olun söz dinleyin!" şeklinde bağırdı.

Grubun İstiklal Marşı'nı okuduğu sırada Abdurrahman Dilipak'ın saygı duruşunda bulunmayarak durumu protesto etmesi dikkat çekti.

TÜRK BAYRAĞI İLE İLGİLİ ŞOK SÖZLER

Salonun Türk bayraklarıyla süslenmesine de tepki gösteren Dilipak, "Salonu bayraklarla süsleyerek bayrağımızı bir yerlere taşımayız. Bayrak, süsleme olarak kullanılır" dedi.

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI: "DİLİPAK ATATÜRK VE KADIN DÜŞMANI"

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, Dilipak'ın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olduğunu söyledi ve “Ceyhan Belediyesi tarafından ilçemize konuşmacı olarak getirilen Atatürk, Cumhuriyet ve Kadın düşmanı Abdurrahman Dilipak’ın İstiklal Marşına ve Türk bayrağına olan düşmanlığına da şahit olduk. Kendisine gereken tepkiyi gösteren Ceyhanlı hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Vatanını ve milletini sevmeyen hiç kimseyi biz de sevmiyoruz” ifadelerini kullandı.