Yandaş yazar FETÖ'nün teşekkür listesindeydi..

Yandaş yazar FETÖ'nün teşekkür listesindeydi..
Hükümete yakın Star gazetesi yazarı Nuh Albayrak bugün köşesinde FETÖ'nün teşekkür listesinde yer almasının gerekçesini açıklamaya çalıştı.

Star yazarı Nuh Albayrak FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in gazeteye verdiği ilandaki kendisine geçmiş olsun mesajı iletenlere teşekkür listesinde yer almıştı. Albayrak o listenin hazırlanmasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

FETÖ elebaşı Gülen'in teşekkür ettiği Nuh Albayrak, listede adı olmadığını geçtiğimiz gün hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Nuh Albayrak, Fethullah Gülen’in teşekkür listesinin 17-25 Aralık operasyonlarının bir parçası olduğunu iddia ederek, “O listedekilerin çoğu, 17/25 darbesinin son hazırlıkları çerçevesinde, ‘Bütün kesimler yanımızda’ algısı için oraya sokulmuş. Artık Gül ve Erdoğan’ın hangi yöntemle o ilana dahil edildiğini bilmiyorum.” diye yazdı.

Albayrak o teşekkür listesinde yer almasının da bir kumpas olduğunu iddia etti. 

İşte yazısının o kısmı: 

“O ilanı kriter kabul ediyorsanız, orada adı geçen ve uğruna yollara düştüğünüz Enis Berberoğlu’nun da FETÖ iltisaklı olduğunu söylemiş olmuyor musunuz?

O ilanda ben de varım…

Tam aksine, Kılıçdaroğlu’nun o listede olmaması ve bunu da özellikle vurgulaması oldukça manidar değil mi?

FETÖ isteseydi Kılıçdaroğlu’na, “Geçmiş olsun” dedirtir ve o listeye ismini yerleştirirdi.

“Öyle şey olur mu” demeyin; tecrübeyle sabittir.

Fetullah Gülen’in kalp problemi sebebiyle 12 saat müşahede altında kaldığı, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın arayarak “Geçmiş olsun” dedikleri haberinin Zaman’ın sürmanşetinde yayınlandığı gün Ekrem Dumanlı beni aradı, “Bir vesile ile Pensilvanya’ya gelmiştim, hocaefendinin yanındayım, geçmiş olsun demek ister misin?” dedi.

Biraz garip bir istek idi ama nezaket gereği “Peki” dedim.

İki gün sonra yayınlanan ilanda, “Fetullah Gülen’i arayarak ‘geçmiş olsun’ dediğim” için(!) teşekkür ediliyordu.

Meğer bu bir organizasyonmuş. Ekrem Dumanlı o gün rahmetli Hasan Karakaya dahil; birçok meslektaşımızı arayıp listeye eklemiş.

İş adamı ve siyasetçileri de o kesimlerin sorumluları aramış.

Anlayacağınız; o listedekilerin çoğu, 17/25 darbesinin son hazırlıkları çerçevesinde, “Bütün kesimler yanımızda” algısı için oraya sokulmuş.

Artık Gül ve Erdoğan’ın hangi yöntemle o ilana dahil edildiğini bilmiyorum.

Acaba neden?..”

İlgili Haberler