Yandaş yazardan tutuklu gazeteciler ve damat tepkisi

Yandaş yazardan tutuklu gazeteciler ve damat tepkisi
Hükümete yakınlığıyla bilinen köşe yazarı Ersoy Dede, tutuklu gazetecileri gündeme getirerek, damatların tahliye edilmesini eleştirdi.

Star gazetesi köşe yazarı Ersoy Dede, hükümete yönelik eleştirilerini dolaylı yoldan sürdürmeye devam ediyor. Dede, bugünkü köşe yazısında “damatların tahliye edilmesi kime yaradı, kime zarar verdi” diye sorarken, Kadri Gürsel, Musa Kart, Oğuz Güven gibi gazetecilerin tutuklu olmasını eleştirdi.

Damatların tutuklanmasını herkesin desteklediğini belirten Dede, serbest bırakılma kararını “Durup dururken yeni bir sorunumuz oldu” şeklinde yorumladı.

İşte Ersoy Dede’nin bugünkü yazısından öne çıkanlar:

“Hadi birbirimize itiraf edelim.. Arınç’ın damadı tutuklanmasaydı, kimse farkında bile değildi bu adamın.. Ama tutuklandığında, sanki herkes 15 Temmuz’dan beri o günü bekliyormuş gibi; “..Tabi tutuklanması lazımdı, geç bile kalındı..” falan yazmaya başladı.. Gecikmiş adaletin tecellisi gibi... Sonra?.. Sonra her damat gibi o da serbest bırakıldı... Böylece hiç ortada yokken, durup dururken bir damat problemimiz oldu.. Gözaltına alınana kadar adını bile bilmediğimiz bir adam üzerinden, FETÖ soruşturmalarını merkeze alarak öfkelendik.. Kadri Gürsel, Musa Kart, Oğuz Güven gibi isimleri tutuklu yargılayan adalet sistemiyle “sonuna kadar paralel” damadın tahliyesini karşılaştırmak durumunda kaldık hiç yok yere.. Kime yaradı bu netice dersiniz?..”

İlgili Haberler