Beşiktaş’ı durdurmak o kadar kolay değil

Beşiktaş’ı durdurmak o kadar kolay değil
Hafta içinde Avrupa Ligi’ne veda eden siyah beyazlılar endişe ile çıktıkları derbide G.Saray’ı sahadan sildi

Gol yollarında ve kornerlerde 9-1, şutlarda 20-7, isabetli şutlarda 10-5 gibi ezici üstünlük kuran ve derbide rakibini sahadan silen siyah beyazlılar rakiplerine gözdağı verdi.

Hafta içinde Portekiz deplasmanında ilk golü atmasına rağmen rakibi Sporting Lizbon’a yenilerek UEFA Avrupa Ligi’ne veda eden Beşiktaş, Galatasaray derbisiyle adeta yeniden hayata döndü..Çok değil, 3 gün önceydi. UEFA Avrupa Ligi’ne ‘acı’ bir şekilde veda eden, en büyük hedeflerinden birini kaybeden Beşiktaş, kelimenin tam anlamıyla şoktaydı. Üstüne üstlük, belki de ligin gidişatını belirleyecek Galatasaray derbisi kapıya dayanmıştı. İşte bu noktada Kartal’ın nasıl reaksiyon vereceği, ayağa kalkıp kalkamayacağı kritik önem taşıyordu. Ancak siyah beyazlılar bu önemli derbide ayağa kalkmakla yetinmedi, adeta şahlandı. Maç sonrası topla oynama oranlarındaki üstünlük %51-49 gibi bir rakamı ortaya koysa da, hücum üretkenliğini gösteren rakamlar bambaşkaydı. Zira gol pozisyonlarında 9-1, kornerlerde 9-1, şutlarda 20-7, isabetli şutlarda 10-5 gibi ezici bir üstünlük sağlayan Siyah Beyazlılar, Muslera’nın adeta duvar örmesiyle rakip ağları 2 kez sarsabildi.

Maç sonunda tesislerde büyük bir coşkuyla karşılanan Beşiktaş’ta beraberlik golüne imza atan Mario Gomez, bir ilke de imzasını attı. Ligin geride kalan 15 haftasında 11 gol kaydeden Gomez, Beşiktaş tarihine geçti. Türkiye’deki ilk 2 derbisinde 3 gol kaydeden Gomez, 4 sezon sonra hem Fenerbahçe’ye hem de G.Saray’a gol atan ilk siyah-beyazlı futbolcu unvanını elde etti. Beşiktaş’ta son olarak Guti Hernandez, 2010-2011 sezonundaki ilk 2 derbisinde penaltıdan bulduğu gollerle hem sarı-lacivertlilerin hem de sarı-kırmızılıların filelerini havalandırmayı başarmıştı. Beşiktaş, Gomez’in ligde gol attığı 8 maçın 7’sini kazandı ve bu karşılaşmalarda 22 puan topladı. Son 13’ü ilk 11’de olmak üzere bu sezonki tüm lig karşılaşmalarında forma giyen Alman futbolcu, bu mücadelelerin 8’inde gol atma başarısı gösterdi. Gomez, Beşiktaş’ın eski yıldızı Demba Ba’yla arasındaki farkı da açmaya başladı. Senegalli futbolcu, geride kalan sezonun ilk yarısını 9 golle tamamlarken, Alman futbolcu ise 15 hafta sonunda 11 gole ulaştı.