“Yaptıkları yanlarına kâr kalmayacaktır”

“Yaptıkları yanlarına kâr kalmayacaktır”
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi’ni ziyaret etti. Türkkan, burada yaptığı açıklamada, görevlerinden alınan okul müdürlerini değerlendirdi.

Türkkan, “Bunların tecrübelerini yok sayıp, bu atamaları bıçak gibi, bıçakla doğrar gibi yapmak Türk milli eğitiminde çok büyük bir zayiata sebep olacaktır. Türk Milli eğitimin kalitesi düşecektir. Türk mille eğitimde öğrencilerimizin yetişme kalitesi düşecektir. Önümüzdeki süreçte göreceğiz” dedi. İktidarın şu anda sadece kendisini düşündüğünü belirten Türkkan, şunları söyledi:

Suç işlemişlerdir
“Ama maalesef üzülerek beyan ediyorum şuanda mevcut iktidar sadece ve sadece kendi selametini düşünmekte ne Türk milleti ne evlatlarımız ne de Türk milli eğitimi asla ve kata gözününde bulundurulmamaktadır. Bütün bu yapılanlar bu iktidarın kendi geleceğini kurtarma çabasından başka bir şey değildir. Çünkü bunda hakikaten çok büyük çukura saplanmışlardır. Her açıdan çukurdadırlar. Uluslar arası arenada suç işlemişlerdir. Bu konuda kurtulmaları mümkün gözükmemektedir. Çaresizliklerini bu şekilde basit benim için basit sayılabilecek bir devlet erkanının yapmaması gereken işlerle vakit geçirerek günlerini geçirmektedirler. Bugünler gelip geçecektir. Ben Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bir şey söylemiştim Meclis’te. Burada tekrarlıyorum. ‘Nabi Hoca, Adalet ve Kalkınma Partisi yarın Türkiye’de kaybolmayacaktır. Tarihin sayfalarında bile kalmayacaktır, tarihin çöplüğüne gidecektir. Ama Türk milliyetçileri, Türk milliyetçiliği mefkuresine sahip olan öğretmenler ilelebet payidar olacaktır.” 

Operasyon dalgası
Türkkan, polis operasyonlarına vurgu yaparak, “Türkiye’de son iki aydır kalktığımız her sabah bir operasyon dalgası ile kalkıyoruz. Bu operasyonlar son günlerde birde polise yönelik operasyonlar şeklinde devam ediyor” dedi. Türkkan şöyle devam etti: “Bu hırsızı niye yakaladın diye polisler cezaevine atılıyor. Bir polisin sözü hiç aklımdan çıkmıyor, ‘Hırsızdan korksaydık polis olmazdık.’ Çok doğru bir laftır. Bu insanlar sadece ve sadece hukukun kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak savcıların kendilerine verdiği talimatları yerine getirerek, bir hırsızlık soruşturmasını dosya halinde açıp savcılığa teslim ettikleri için şuanda gözaltılar yapılıyor, cadı avı yapılıyor, polisler cezaevine atılıyor. Bunun bir tek izahı var insanlar cezaevinde iken sizlerin yaptıkları hırsızlık yanına kâr kalmayacak. Böyle bir düzen yok.”