Yaralı hacılar uçakla Türkiye’ye getirildi

Yaralı hacılar uçakla Türkiye’ye getirildi
Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde yaşanan vinç kazası ile Mina’da meydana gelen izdihamda yaralanan 24 Türk, 12 kişilik sağlık ekibi gözetiminde Genelkurmay Başkanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’ya getirildi

Yaralı hacılara özel uçak gitti

Yaralı ve hasta hacılar, çeşitli hastanelerde tedavi edilecek. 

 

Yaralı hacılar uçakla Türkiye’ye getirildi 

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde yaşanan vinç kazası ile Mina Bölgesi’nde meydana gelen izdihamda yaralanan ve hac sırasında hastalanan Türk hacılar, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda; Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı iş birliği ile Türkiye’ye getirildi. 24 yaralı ve hasta, Genelkurmay Başkanlığı’na ait ambulans uçak olarak hazır hale getirilen, özel donanımlı C-130 tipi askeri uçakla geldi. Uçakta, yaralı ve hasta Türk hacılar için Sağlık Bakanlığı’ndan 12 kişilik bir sağlık ekibi de yer aldı. 

Çeşitli hastanelerdeler

AFAD tarafından yapılan açıklamada Mekke’de meydana gelen vinç kazası ile Mina’da yaşanan izdihamda yaralanan ve hasta Türk hacıların tedavisine Ankara’daki çeşitli hastanelerde devam edileceği bildirildi. AFAD, ayrıca Etimesgut Havaalanı’na getirilen Türk hacılarından 8’inin Atatürk eğitim araştırma hastanesine, 8’inin Yenimahalle eğitim araştırma hastanesine, 1’inin Yüksek İhtisas, 1’inin Ankara Numune Eğitim Araştırma, 3’ünün Dışkapı Numune, 1’inin Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’ne,1’inin Sanatoryum Göğüs hastalıkları hastanesine, 1’inin Keçiören Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’ne,1’inin de Gazi Devlet Hastanesi’ne nakledildiğini duyurdu.

Kalp yetmezliği vardı

Hac görevi için Arabistan’a giden ve Diyanet Hastanesi’nde bir aydır kronik kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören 70 yaşındaki Ünay Gedik’in oğlu, babasının Mekke’deki vinç kazası ile Mina’daki izdihamda yaralanan Türk hacı adaylarıyla beraber getirildiğini belirterek “Babam yaklaşık bir aydır Arabistan’da, hac vazifesini yerine getirmek için gitmişti. Orada rahatsızlandı. Kronik kalp yetmezliği çıktı. Ondan dolayı Diyanet’in hastanesinde bir aydır yatıyor. Sağ olsunlar, orada da hastanede çok iyi bakmışlar. Telefonda da devamlı bize bilgi verdiler. Babam kendisi de aradı, bilgi verdi. Bir sıkıntı yaşamadık. Devletimize Allah zeval vermesin. Özel bir uçak kaldırmış. 24 hastanın içine babamı da dahil etmişler. Sağlık durumu iyi, gördük kendisini” dedi. Mekke’de yaşanan vinç kazasında sağ ayağı ile sağ omzu kırılan bir Türk hacı adayının yakını ise hastane önünde yaptığı açıklamada “Vinç kazasında yaralandı. Sağ ayağında ve sağ omzunda kırık olduğunu öğrendik. Sağ omzundan galiba ameliyat olacakmış, öyle söylediler. Onun için bu hastaneye sevk etmişler. Yalnız gitti, yalnız geldi” diye konuştu.