Yaralı İsrail askerleri hastaneye gelen Netanyahu ile görüşmedi

Yaralı İsrail askerleri hastaneye gelen Netanyahu ile görüşmedi
İsrail’de bazı yaralı askerler, Netanyahu'nun Tel Aviv yakınındaki Sheba Sağlık Merkezi'ne yaptığı ziyaret sırasında görüşmeye katılmayı reddetti.

İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberinde yer alan bilgilere göre, Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki kara harekatında yaralanan askerleri ziyaret etmek üzere Sheba Sağlık Merkezi'nin rehabilitasyon bölümüne geldi. Yaralılardan bazıları, Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmeyi reddetti.

Bunun ardından başbakanlık yetkilileri ve ordu temsilcileri, Netanyahu ile görüşmeyi kabul eden yaralıları bölümün ayrı ve izole bir yerinde topladı.

Bu arada Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada da Netanyahu'nun Sheba Sağlık Merkezi'ni ziyaret ederek 7 Ekim'de yaralanan siviller ve Gazze'deki çatışmalarda yaralanan askerlerle görüştüğü belirtildi.

thumbs-b-c-ca0e1643fd94fceb7a384ec669226c18.jpg

NETANYAHU'NUN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

İsrail'de muhalefetteki Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi Milletvekili Meirav Cohen, X platformunda yayınladığı videoda, savaşın ortasında bu sözleri söylemenin kendisini üzdüğünü ama başka çare olmadığını söyledi.

Cohen, "Başbakan (Netanyahu) başarısız olduğunda, başarısız olmaya devam ettiğinde ve bu pozisyonun ehli olmadığını, yanlış yerde, yanlış zamanda, yanlış kişi olduğunu kanıtladığında hemen değiştirilmesi gerekir. Bize bunu, 2. Dünya Savaşı'nın başlamasından neredeyse 9 ay sonra, 10 Mayıs 1940'ta Başbakanları Neville Chamberlain'i değiştiren İngilizler öğretti." ifadelerini kullandı.

"Şimdi zamanı değil" diyenlerin olacağını belirten Cohen, "Ancak (eski İngiltere Başbakanı Winston) Churchill savaş sırasında Chamberlain'in yerini alıp Britanya'da bir birlik hükümeti kurmasaydı bugün dünya nasıl olurdu? Netanyahu başarısızdır." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler