Yaralı polis o anları anlattı...

Yaralı polis o anları anlattı...
İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında yaralanan 27 yaşındaki çevik kuvvet polisi Oğuzhan Batuhan Atik, o gün yaşadıkları ile şehit polis memuru Fethi Sekin'in kahramanlığını anlattı. 

İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında yaralanan 27 yaşındaki çevik kuvvet polisi OğuzhanBatuhan Atik, o gün yaşadıkları ile şehit polis memuru Fethi Sekin'in kahramanlığını anlattı. Atik, "Fethi abi büyük bir kahramanlık yaptı. Düşünmeden kalaşnikofun önüne vücudunu siper etti. 'Başkalarının çocukları yetim kalmasın' diye kendi çocuklarını yetim bıraktı." dedi.

İzmir Adliyesi C kapısı önünde 5 Ocak Perşembe günü yaşanan terör saldırısında yaralanan ve tedavisi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde süren Atik, biri polis diğeri adliye çalışanı 2 kişinin şehit olduğu, 2 teröristin de ölü ele geçirildiği saldırıyı AA muhabirine anlattı.
 

Teröristlerin kullandığı aracın çarpması sonucu ayak bağları kopan Atik, olayın meydana geldiği yerde çevik kuvvet aracının bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Silahçı değişimi için adliyenin C kapısından dışarıya çıkmıştım. Polis kulübesinin oradan yola doğru indiğimde karşı şeritten gelen araç beni görünce üstüme kırdı ve bana çarptı. Bir saniyelik bir olay. Çarptıktan sonra durdu, terörist şoför kapısını açıp kaçmaya başladı. Ben o sırada yere düştüm. Fethi abinin arkasından koştuğunu gördüm. Yolun karşısına geçtiler, refüjü aştılar ve araç patladı. Çarpmanın etkisiyle aracın birkaç metre ötesindeydim. Arkasından patlama oldu. Patlama esnasında yerde olduğum için çok fazla etkilenmedim. Patlama olduktan sonrasını hatırlamıyorum. Biri beni mi getirdi yoksa kendim mi geldim bilmiyorum. Patlama sesini de hatırlamıyorum. Sadece önümden alevlerin geçtiğini gördüm."

ÖMER HALİS DEMİR GİBİ CANINI VERDİ

Atik, ülkenin güvenlik güçleri olarak vatan, devlet, millet için seve seve canlarını vereceklerini, şehit polis memuru Fethi Sekin'in de bunun örneğini gösterdiğini dile getirerek, "Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun, Rabbım şehadetini kabul etsin." dedi.

Şehit polis memuru Sekin'i örnek aldığını, Sekin'in 15 Temmuz kahramanlarından şehit astsubay Ömer Halisdemir gibi canını verdiğini ifade eden Atik, şöyle devam etti:

"Fethi abinin daha bomba patlamadan önce teröristin arkasından havaya iki el ateş ettiğini duydum. Bomba patladıktan sonra yaptığı müdahaleyi hatırlamıyorum. Bombalı aracın çarpması sonucu ayak bağlarımda kopma var. Patlama esnasında yerde olduğum için ufak sıyrıklarla atlattım. İnşallah yeniden görevimin başına döneceğim ve ne görev verilirse seve seve yerine getireceğim.
 

EL BİRLİĞİYLE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Teröristlerin sonu gelecek inşallah. Devletimiz gayet net şekilde bu konuda kararlı. Biz de devletimiz ne görev verirse son nefesimize kadar bunu yerine getireceğiz. PKK, FETÖ, DEAŞ ile sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Devletimiz her zaman yanımızda. Milletimiz bizden dualarını eksik etmesin. El birliğiyle bunların üstesinden geleceğiz."

BÜYÜK KAHRAMANLIK SERGİLEDİ

Kendisine çarpan bombalı araçtan inen bir kişiyi gördüğünü ifade eden Atik, "Fethi abiden Allah razı olsun. Diyecek bir şey bulamıyorum. Fethi abi büyük bir kahramanlık yaptı. Düşünmeden kalaşnikofun önüne vücudunu siper etti. Devleti, milleti, halkı için kendini seve seve feda etti. 'Başkalarının çocukları yetim kalmasın' diye kendi çocuklarını yetim bıraktı. Şehit Ömer Halisdemir'in üstlendiği görevi yerine getirdi. Onlarca sivil kaybın önüne geçerek büyük kahramanlık gösterdi. Allah razı olsun." diye konuştu.

ANNESİ OĞLUYLA GURUR DUYUYOR

Hastanede oğlunun başında duran 53 yaşındaki anne Hanife Atikde oğlunun hainleri temizlemesi için polis olmasını istediğini, böyle bir evlat yetiştirdiği için mutlu olduğunu, evlatlarıyla gurur duyduğunu söyledi. 

Hainlerin ülkeden temizlenmesini isteyen Atik, "Analar bu vatana, millete aslanlar gibi evlatlarını yetiştiriyor. Oğlumun kanının son damlasına kadar görev yapmasını istiyoruz. Bunu yapmak zorunda. Vatandır bu, yapacak. Böyle büyüklerimiz, böyle yiğitlerimiz olduğu sürece terör bitecek." dedi.

Hastanede bulundukları günden bu yana yetkililerin kendilerini ziyaret ettiğini ve bundan büyük bir şeref duyduklarını anlatan Atik, şehit polis memuru Fethi Sekin için ise "Allah nurlar içinde yatırsın. Çok can kurtardı. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.