Yarasadan sonra şimdi de başka bir hayvan. Belirtileri ishal, ateş, mide ağrısı. Bu sefer bambaşka şekilde bulaşıyor

Yarasadan sonra şimdi de başka bir hayvan. Belirtileri ishal, ateş, mide ağrısı. Bu sefer bambaşka şekilde bulaşıyor
Amerika’da 32 kişiye Salmonella bulaştığı bildirildi. Hastaların 16’sının kirpi ile temas ettiği kaydedilirken, ülkedeki çok sayıda eyalette kırmızı alarm verildi.

Haber Global'da yer alan habere göre Amerika’da Salmonella salgını paniği yaşanıyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamada, perşembe günü 17 eyalette toplam 32 kişiye Salmonella teşhisi konulduğu kaydedildi.

Muayene edilen 23 hastaneden 16’sı, kirpi ile temas ettiklerini açıklarken, şu ana kadar herhangi bir ölüm bildirilmedi.

CDC, salmonellanın bakteriye maruz kaldıktan 6 saat ila 6 gün sonra ishal, ateş ve mide krampları gibi semptomlara neden olduğunu ve hastalığın genellikle 4 ila 7 gün sürdüğünü açıkladı.

Bazı hastaların hastaneye yatırılması gerekirken bazı hastaların hastaneye yatırılmasına gerek görülmediği bildirildi.

SALGINDAN KORUNMAK İÇİN BUNLARI YAPIN

Salgınları araştıran CDC, kirpilerin "sağlıklı ve temiz görünseler de dışkılarında Salmonella mikropları taşıyabileceklerini" ve bu mikropların kolayca yayılabileceğini evcil hayvan sahiplerine hatırlattı.

Sağlık kuruluşu, salmonelladan korunmak için insanlara ellerini sabunla yıkamalarını, kirpileri öpmekten veya kucaklamaktan kaçınmalarını ve yaşam alanlarını temiz tutmalarını önerdi.