Yardımcı pilot hasta çıktı!

Yardımcı pilot  hasta çıktı!
Kasten düşürdüğü uçakta 150 kişinin ölümüne sebep olduğu açıklanan ikinci pilot Andreas Lubitz’in evinde yapılan aramada, yırtılmış halde bulunan belgelerde hastalığına ilişkin doktor raporunu işvereninden gizlediği ortaya çıktı.

Yardımcı pilot hasta çıktı!

Çalışamaz raporu

 

Alman polisi Germanwings uçağını kasten düşüren pilot Andreas Lubitz’in ailesiyle kaldığı Montabaur’daki evinde ve Düsseldorf’taki dairesinde arama yaptı. Polis, Lubitz’in bilgisayarının da bulunduğu eşyaları aldı. İlk incelemede, Lubitz’in (28) hasta olduğu, bunu işvereninden ve herkesten gizlediği ortaya çıktı. Savcılık, “Kendisinin çalışamaz raporu var. Tedavi önerisinin de yer aldığı belgeler yırtılmış halde bulundu” dedi. Hastalığın ne olduğu açıklanmadı.

Tükenmişlik sendromu
Pilot Lubitz (28), Almanya’nın Montabaur kasabasından. Uçuş eğitimini bir planör kulübünde aldı. 2013 Eylül’ünde Germanwings havayollarında çalışmaya başlayan Lubitz’in 630 saatlik uçuş geçmişi olduğu açıklandı. 2009’da tükenmişlik sendromu nedeniyle altı ay ara veren Lubitz, tüm fiziki ve psikolojik testleri başarıyla geçince tekrar göreve döndü. Bu olaydan sonra uçuşları sırasında dikkat çeken herhangi bir hareketine rastlanmadı. Uçuşa elverişliydi.