Eski Beşiktaşlılar Yeni Kartallar’a karşı

Eski Beşiktaşlılar Yeni Kartallar’a karşı
Süper Lig’de zirve mücadelesi veren siyah-beyazlıların bugün deplasmanda oynayacağı Sivas karşılaşması ilginç bir mücadeleye sahne olacak.

Kadrosunda teknik direktörleri Sergen Yalçın olmak üzere 11 eski Kartal, Yiğido formasıyla Slaven Bilic’in takımına karşı galibiyet arayacak. Süper Lig’de bugün 4 Eylül Stadı’nda oynanacak Sivasspor-Beşiktaş mücadelesi ilginç bir mücadeleye de sahne olacak..Futbolcu kadrosu ve teknik heyette, bir dönem Beşiktaş’ın başarısı için mücadele eden 11 ismi barındıran Medicana Sivasspor’un siyah-beyazlı ekiple bugün yapacağı maç, aynı zamanda eski “Kara Kartallar” la yenilerin mücadelesine sahne olacak. Beşiktaş’ta uzun yıllar takım kaptanlığı yapan ve sezon başında Sivasspor’a 1 yıllığına kiralanan 33 yaşındaki Toraman’ın yanı sıra forvet Batuhan ve kaleci Korcan, Aydın, Michael Eneramo ve İbrahim bir dönem Beşiktaş formasını giyen isimler olarak dikkati çekiyor. Sivas’ta teknik direktör Sergen Yalçın’ın teknik heyeti de eski Beşiktaşlılardan kurulu. Sportif direktör Orhan Kaynak, yardımcı antrenörler Tamer Tuna ve Murat Şahin ile kondisyoner Sarp Yiğit de futbolculuk kariyerlerinde siyah-beyazlı formayı giyen isimler arasında. Eski birer dost olan iki takımın ortaya koyacağı mücadelenin sonucu merak ediliyor.
Yorgun Kartal kritik virajda
Süper Lig’de ve Avrupa Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş zorlu bir döneme giriyor. 15 günde Süper Lig’de 3, Avrupa’da 2 kritik maça çıkacak olan Beşiktaş’ta hedef puan kaybetmemek. Bugün Sivasspor, daha sonra dışarıda Clup Brugge, evinde Kayseri Erciyes ve Brugge ile rövanş, deplasmanda Fenebahçe karşısına çıkacak olan siyah beyazlılarda tek düşünce bu kritik virajı geçmek. Ligin son 2 haftasında 5 puan yitiren ve lider Galatasaray’ın 3 puan gerisine düşen siyah-beyazlı takım, önec Sivas’ı yenerek kötü gidişi sonlandırmak amacında. Siyah-beyazlı ekip, topladığı 48 puanla, 51 puanlı lider Galatasaray’ın ardından ikinci sırada bulunuyor. Beşiktaş’ta cezaları biten Oğuzhan, Motta ve Necip teknik direktör Slaven Bilic’in görev vermesi halinde karşılaşmada forma giyebilecek. Siyah-beyazlı ekipte Milosevic, Tolga , Cenk Tosun, İsmail  ve Sivok’un  sakatlıkları sürüyor. “Kara Kartallar” da Pedro Franco, Sivasspor’da ise Adem Koçak cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.

Recep Şeker