“Yargıya güven dibe vurdu”

“Yargıya güven dibe vurdu”
CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, yargıyı AK Parti’nin şube müdürlüğüne dönüştürme girişimlerinden herkesin endişeli ve tedirgin olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Keskin, Avrupa ülkeleri içinde yargıya en düşük güven duyulan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, “Bir gün gelir, kaçak saraylar bile bu adaletsizliğe dayanamaz. Tıpkı çölde kum yığınları üzerine yapılan binaların kuvvetli bir fırtınada yıkıldığı gibi bu muhteşem sarayların, içindeki insanlarla birlikte çöktüğünü görürüz.” dedi. Türkiye’de hukukun, adaleti koruması gerekirken haklar ve özgürlükleri ortadan kaldıran, haksızlık, hukuksuzluk, yolsuzluk ve adaletsizliği koruyan bir yapıya dönüştürüldüğünü söyleyen Milletvekili Keskin, şunlları söyledi: 

AKP’nin şubesi
“Türkiye insanı bugün hukuk devletini tehdit eden, yargıyı AKP’nin şube müdürlüğüne dönüştürme girişimlerinden endişeli ve tedirgindir. Adalet Bakanı bile komisyonda, ‘Yargıya güven, emniyetten daha derinde ve aşağıdadır. Bakan olarak ben bu fotoğraftan fevkalade rahatsızım, bunu değiştirmek gerekiyor.’itirafında bulunmuştur. Adalet Bakanı’nın rahatsızlık duyduğu yargıdan, vatandaş çok mu memnun? Bu kadar yolsuzluk ve hırsızlıkların kapatılması karşısında davul çalıp oynuyor mu vatandaş? Bilinmelidir ki Adalet Bakanlığı yolsuzlukların, hukuksuzlukların kapatıldığı, yazboz tahtasına çevirenlerin yakasında hukuk fakültesi rozeti de olsa yazboz tahtasının müdürü konumundan kendilerini kurtaramaz. Hukukun evrensel ilkeleri dikkate alınmadan yapılan her düzenleme, söylenen her söz, laf salatasından öteye geçemez, kabak tadından öte bir anlam taşımaz.”