Yas durumundan çıkmak (3)

Yastan çıkmanızda size yardımcı olabilecek öneriler:
8) Doktora Sormadan İlaç Almayın. Yakınlarınız acınızı azaltmak için kendileri için iyi gelmiş ilaçları size verebilir, önerebilirler. Bu tür ilaçları mutlaka konunun uzmanının vermesi gerekmektedir. Doğal olanı yas sürecinden geçmenizdir. Ama yastan bir süre sonra çıkmak gerekmektedir. Çıkmakta size yardımcı olacak dostlarınızdan, uzman doktor ve psikologlardan yardım almak sizin hakkınızdır.
9) Günlük Yaşamınıza Geri Dönün. İşe gidin, alışverişlerinizi yapmaya başlayın. Sorumluluklarınızı üstlenin.
10) Acıya Son Vermekten Korkmayın. Acınızın zamanla azalması kaybettiğiniz kişiye haksızlık etmek anlamına gelmez. Acıya son vermekten korkmayın, artık üzülmüyor olmak o kişiyi unutmak anlamına gelmez.
11) Gelecekle İlgili Olumsuz Senaryolar Kurmayın. Bu tür senaryolar sizi geriye götürecek, depresyona sokabilecektir. Kendinize kötümser olmayı yasaklayın.
12) Psikologtan Yardım İsteyin.
Eğer yukarıda saydığımız şeyleri yapamayacağınızı düşünüyorsanız. bir uzman psikologdan hiç beklemeden yardım isteyin. Yardım almanızın zamanı gelmiştir. Bu yardımı öncelikle kendiniz için almalısınız. Daha sonra çocuklarınız, aileniz ve sevdikleriniz için almalısınız. Kendi hayatınızı ve onlarınkini yaşanır hale getirmelisiniz...

Yazarın Diğer Yazıları