'Polisin müdahale gücünü artıracağız'

'Polisin müdahale gücünü artıracağız'
'Polisin müdahale gücünü artıracağız'

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında, Gezi Parkı eylemlerinde göstericilere biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiy

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında, Gezi Parkı eylemlerinde göstericilere biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle sert müdahalede bulunan polisi “Biber gazı sıkıyormuş. En doğal hakkıdır, sıkar” diyerek savundu ve demokratik bir tavır sergilediğini öne sürdüğü için polis için şu ifadeyi kullandı: Polis demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir. Müdahale gücünü daha da artıracağız.

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinde göstericilere sert müdahalede bulunan polisi savundu: Demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir. Müdahale gücünü daha da artıracağız
Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Gezi Parkı eylemlerine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının daha en başından itibaren polisin çevreci gösterilere, demokratik hakkını kullanan masum insanlara karşı şiddet uygulaması gibi sunulduğunu belirterek, “Bu tamamen yanlıştır. Güvenlik güçlerimiz demokrasi ve hukuk sınırları içinde son derece sabırlı, son derece sağduyulu şekilde çok büyük şiddet eylemlerine karşı başarıyla mücadele vermişlerdir. Hatta polisimiz çok kapsamlı ve sistemli bir şiddet hareketi karşısında tarihinde hiç olmadığı derecede demokratik bir tavır sergilemiş, demokrasi sınavından başarıyla geçmiştir” diye konuştu.

Yetkisini kullanır
Erdoğan, şunları söyledi: “Bana gelenler oldu. Kendilerini dinledim. Hepsinin söylediği; ‘Polis şöyle şiddet uyguladı, şunu yaptı, bunu yaptı...’ ‘Şiddet uyguladı da ne yaptı’ dedim? ‘İşte biber gazı sıktı.’ En doğal hakkıdır, sıkar. Açın AB müktesebatını orada göreceksiniz. Laf dinlenmediği zaman polis bu yetkisini kullanır. Kalkıp da kurşun attı mı, silah kullandı mı? Yok. Bakın iş 16’ncı 17’nci güne gelince, işte Adana’da yaşanan olay ama daha ileriye gitti. Mecidiyeköy’de bir komiserimiz bir mermi neticesinde midesinden yaralandı. Bir diğer kardeşimiz ayağından yaralandı. Dikkat edin Taksim’de diğer illerde polise karşı, kamu binalarına, sivillere karşı çok ağır şiddet uygulanırken, bu vandallık, bu barbarlık çarpıtılarak, masum bir çevre eylemi gibi lanse edildi. Herşey çok profesyonelce hazırlanmıştı.”

Müsamaha yok
Erdoğan, Bir hukuk devletinde yapılması gereken neyse, biz de onu yaptık; Taksim’i, Gezi Parkı’nı bu işgalcilerden temizledik. Biz, ‘Gezi Parkı halkındır, sahibine sahip edilecektir’ diyoruz. Teslim etmesi görevi de hükümetin. Yapılan bu. Tekrar biz Gezi Parkı’nı sahibine, halka teslim ettik” dedi. Şiddet kullanan hiç kimseye ve örgüte müsamaha gösterilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan şöyle devam etti:

Sokağa döktüler
“İlk tespitlere göre, olayların devlete maliyeti 100 trilyonu aşmış durumda. Hayret yahu! Üniversite öğrencilerini sokağa döküyorlar bazı rektör, dekan ve öğretim üyeleri. Biz bu öğrencilerin neyini kısıtladık? Yurtsa yaptık, burssa tarihin en yüksek burslarını verdik. Ey öğrenciler, eğer solcuysan bunu komünist ülkelerde bile göremezsin. Harçları da biz kaldırdık. Maalesef bu kavgayı, bu şiddeti örgütler liselerimize de soktu. Bazı kendini bilmez müdür ve öğretmenler liseleri sokağa döktüler.” Erdoğan, “Polisimizi her yönüyle daha da güçlendireceğiz, müdahale gücünü artıracağız” dedi.