Yaşarken öğrendiklerimiz

Ciyak ciyak bağırıyorsunuz..

Kobaneeey... Kobeney..

Ne bağırıyorsunuz?

Bilmediğiniz bir durumla mı karşı karşıyasınız? Yapmadığınız bir şey mi? İlk defa mı görüyorsunuz?

Kaç Mehmetçiği anasından, karısından doğmamış çocuğundan ayırdınız.

Kaç masum insanı işte böyle vurdunuz.

Kaç bebeği tam da bunlar gibi kurşunladınız.

Teröristler terörle karşılaşınca haykırıyor.

Bizi vurirleeer.

Katilleeer!

Kobaneeey.

Yaaa, gördünüz mü ansızın vurulmak, sinsice, kalleşçe öldürülmek neymiş. Anlayabildiniz mi? Anladıysanız ders çıkarabildiniz mi?

Hiç sanmam...

Canlı bomba ile vurulmak, ansızın sivil halkı ateş altında görmek nasıl bir duygu öğrenin? Tarih insanlara ders verir. Tabii alırlarsa.

Sözde karakollarınızın basılmasına ne diyorsunuz? Orada nöbet tutan terörist gerillanız vurulunca nasıl hissediyorsunuz?

İşte Murat Karayılanların, Cemil Bayıkların, Abdullah Öcalanların emriyle, güya ülkemiz dediğiniz ülkenin insanları, askerleri pusuya düşürülüp vurulurken biz de millet olarak derin acılar hissettik.

Niye bağırıyorsunuz?

Neden ortalığı çığlığa katıyorsunuz? Tanımadığınız, bilmediğiniz, yapmadığınız, tatmadığınız bir duygu muydu pusu kurmak?

İnsan yaşarken öğrenir.

Vahşetinizin, ihanetinizin acısı millî vicdanlarda yaşıyor.

Ama benim sizden bir farkım var: Ben canlı bombaya da kalleşliğin tümüne de karşıyım. Bu sebeple Ayn el-Arap’ta teröristler hariç, masum sivillerin öldürülmesine samimi duygularımla üzüldüğümü işte buradan ilan ediyorum. İnsanlar, istemedikleri veya sebep olmadıkları bir durum dolayısıyla ölmesinler.

Sözde Müslümanlar neredesiniz

Benim ülkemde, Osmanlı’dan kalma devşirme geleneğinin ürünü olan sözde Müslümanlar var. Onlar, Miyammar’a ağlar, Filistin’e ağıt yazar, taa Afrika’nın bilmem neresindeki insanlar adına yardım toplar, ama sıra bizzat Türk olana geldi mi sesi soluğu kesilir.

Bunların cumhurbaşkanları ve başbakanları dâhil, tüm cemaat ve cemiyetlerini de içine katarak mesela Karabağ’a ramazan yardımı topladıklarını duydunuz mu?

Yok!

Peki, Çin, orucu yasakladı.

İftar masalarında muhalefeti eleştiren ülkemizin Müslüman Cumhurbaşkanından çıt çıkıyor mu?

Yok!

Tek itiraz var mı?

Gene yok..

Kerkük’te, Suriye’de Türkmenler katlediliyor, hani İslamcı mücahitler? Hani onların insan hakları dernekleri, yardım kuruluşları? Ramazanın yüzü suyu hürmetine soralım bakalım: Sözde Müslümanların vicdanı nereye gitti?

Demek ki neymiş?

Bütün mesele Türklükle ilgiliymiş.

Türk değilsen, kapıları sana açan devşirme Türkler yardıma koşar, ama eğer Türksen, devşirmesi de devşirme olmayanı da kabuğuna çekilir beklermiş.

Haydi onlardan ses yok...

Peki, bize ne oluyor?

Hani bizim gür ve yerleri titreten sesimiz? Büyük büyük önderlerimiz nerede?

Yazarın Diğer Yazıları