Milliler galip

Milliler galip
Milliler galip

A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 5. maçında deplasmanda Andorra'yı Selçuk ve Burak'ın golleri

FIFA 2014 Dünya Kupası Elemeleri (D) Grubu'nda (A) Milli Futbol Takımı, deplasmanda Andorra'yı 2-0 yendi.

 

Grupta puanı bulunmayan rakibi karşısında üstün bir futbol ortaya koyan (A) Milliler, ilk yarıda gelen gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. İkinci yarıda, Andorra'ya sadece bir net pozisyon veren Türkiye, yakaladığı çok sayıdaki gol fırsatlarını da değerlendiremedi.

 

Önemli dakikalar

 

30. dakikada Türkiye'nin ilk golü geldi. Burak'ın yerde kaldığı pozisyonun ardından kazanılan serbest vuruşta, topun başına Selçuk geçti. Bu futbolcunun, kaleyi cepheden gören noktadan yaptığı güzel vuruşta, top kalecinin kapattığı köşeden filelere gitti: 0-1.

 

45+2. dakikada Umut'un pasında ceza sahasında topla buluşan Burak'ın sağ çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak yerden ağlarla buluştu: 0-2.

 

Karşılaşma, Türkiye'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

 

Maçı, 910 biletli seyircinin izlediği belirtildi.

 

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Avcı

 

(A) Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, fiziki şartlardan ve zeminden dert yanarak, bu sebeplerle maça sıkıntılı başladıklarını belirtti.


Rakibin sert oynadığına değinen Avcı, ''Andorra, Türkiye'nin oyun anlayışını bozmaya yönelik oynadı. Gol atsak da bu değişmedi. Gollerden sonra ikinci yarı 4-5 net gol pozisyonunu değerlendiremedik. Grubumuzda averaj için daha farklı galip gelebilirdik ama olmadı'' diye konuştu.

 

Andorra cephesi

 

Andorra Milli Takımı Teknik Direktörü Jesus Luis Alvarez de Eulate ise maça iyi bir başlangıç yaptıklarını ancak devamını getiremediklerini söyledi.


Türkiye'nin çok kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan Eulate, ''Boşluk bulduklarında gol atacaklarını biliyorduk ve öyle de oldu. Türkiye, özellikle hücumda çok kuvvetli. Dünya Kupası'na gidebilmek için matematiksel olarak şansı var ve her türlü takıma sorun yaratabilecek bir Türkiye mevcut'' ifadelerini kullandı.


Türkiye, (D) Grubu'nda 2. galibiyetini aldı


Abdullah Avcı yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, gruptaki 5. maçında henüz puanı ve golü bulunmayan Andorra'ya konuk oldu. Türkiye, Comunal Stadı'nda oynanan maçı 30. dakikada Selçuk ve 45+2. dakikada Burak'ın golleriyle 2-0 kazandı.


Ay yıldızlılar, bu sonuçla (D) Grubu'nda 2. galibiyetini alarak 6 puanla 4. sırada yer aldı. (A) Miller, daha önce grupta Estonya'yı 3-0 mağlup ederken, Hollanda'ya 2-0, Romanya'ya 1-0 ve Macaristan'a 3-1 yenilmişti.