Eski bakanlar algı operasyonu yapmak istiyor

Eski bakanlar algı operasyonu yapmak istiyor
TBMM’de 4 eski bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu’nun CHP’li üyesi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, mal varlıkları üzerinden yapılan tartışmanın “algı operasyonu” olduğunu söyledi.

Haber: Fatih Erboz

Aksünger, Komisyon’a iki kez ek mal varlığı sunan 3 eski bakanın iddiaları yolsuzluk ve rüşvetten çıkararak buraya indirgemeye çalıştıklarını belirterek, “Daha önce mal varlıklarının beyanı istenmiş, ardından komisyona geldiler. Daha sonra kalkıp ek belgelerle mal varlıkları sunuluyor. Söz konusu bakanlar 3 defa suçlu duruma düşüyor” dedi.  Erdal Aksünger, yolsuzluk ve rüşvet iddialarında eski bakanlar kadar bir ve ikinci derecede yakınlarının da itham edildiklerini anımsattı. Eski bakanların 1 ve 2. derece yakınlarının mal varlıklarının komisyona sunulmamasının büyük eksiklik olduğun anlatan Aksünger şöyle konuştu: “Olay sadece bakanların mal varlıkları değil. Kişilerin 1. ve 2. derece yakınlarının mal varlıklarının da ilgisi var. Bunların mal varlıkları komisyona bildirilmedi. Benim konuyu eski bakanların 2 dairesi, 3 evi üzerinde tartışmam mümkün değil. İşte söylediler ‘evleri var, onlar da annesinden, dedesinden kalmış’ dedirtip konuyu başka yere çekmeye çalışıyorlar”.

Zaman kazanma
Bilirkişi raporunun yarın yapılacak Yüce Divan oylamasından birkaç dakika önce kendilerine verileceğini öne süren Aksünger, eski bakanların zamana oynadıklarını söyledi. Aksünger, “Bilirkişi raporunu son dakikada yine önümüze getirip zaman kazanmak isteyecekler. Oradan bir sonuç almaya çalışacaklar. TBMM iç tüzüğüne göre böyle bir erteleme usulü zaten kalmadı. Bunun adı resmen geyik muhabbeti.”