Yaşlılığı ele veren bölge!

Yaşlılığı ele veren bölge!
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, "İlerleyen yaş ile birlikte deneyim ve güven artar, ancak bunun tersine kötü beslenme, güneş ışınları ve kötü çevre koşulları gibi nedenlerden cildin genç görünümü azalır" dedi

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven,''İlerleyen yaş ile birlikte deneyim ve güven artar, ancak bunun tersine kötü beslenme, güneş ışınları ve kötü çevre koşulları gibi nedenlerden cildin genç görünümü azalır.  Dış görünüm, kişinin içinde hissettiği enerjik insana uymayabilir.''diye belirtti.
Günümüzde estetik uygulamaların birçoğu yüz bölgesini gençleştirmeye yönelmekle birlikte yaşlanmayı en çok gösteren bölgelerden biri ellerimizdir. Yaşlanmayla ellerimiz gergin ve diri görünümünü kaybeder, kemik çıkıntıları ve damarları daha görünür hale gelir. Güneş ve yılların etkisiyle derideki lekeler ve cilt yüzeyinde oluşan kuruluk sonucunda çatlaklar oluşabilir. El bölgesindeki yaşlanmaya karşı  son teknoloji Hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri rahatlıkla kullanılmaktadır. Yüz bölgesinde oluşturulan olumlu etkilere benzer olarak ellerde de aynı gençleştirici etkileri görebilmekteyiz. El gençleştirmesinde dolgu uygulamalarına ek olarak lazer tedavileride yapılabilmektedir.

LAZER UYGULAMASI

Elde kaybedilen destek dokusunun yeniden oluşturulması için dolgu uygulaması gereklidir. Bunun yanında el cildinin yenilenmesi, canlanması ve lekelerinin giderilmesi için lazer uygulaması ve gerekirse üçüncü tedavi olarak kimyasal peeling uygulaması eklenebilmektedir. Cerrahi gerektirmeyen, onbeş dakika gibi kısa bir sürede yapılabilen bir uygulamalardır. İşlem öncesi ağrı, topikal bir krem veya ağrı kesici ilaç ile minimize edilir. İşlemden hemen sonrasında kişi sosyal hayatına hemen dönebilir. Kişiye göre etkisi aylar hatta yıl sürer. Genel tıp literatürlerinde etkisinin 1-2 yıl sürdüğünü gösterilmiştir. Arada yapılan rötuşlar etki süresini daha da uzatmaktadır.
Boyun bölgesine yapılacak lazer ve hyalüronik asit ile kombine vitamin ve mineral içeren maddelerin enjekte edilmesi ile gençleşme sağlanabilmektedir. özellikle günümüzce saf hyalüronik asit ile kombine vitamin ve minerallerin kullanıldığı ışık dolguları gençleştirme noktasında çok olumlu sonuçlar vermektedir. Özellikle ince kırışıklıklara sahip, ciddi sarkıklığı olmayan iyi deri elastikiyetine sahip bireylerde rahatlıkla kullanılıp başarılı sonuçlar alınabilir.